nőgyógyászati eredmény

Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Ezúton szeretném kérni javaslatát és segítségét az alábbi státusz pontos megértésében, valamint szíveskedjen a lehetőségekről (kezelés, műtét, stb.) is tájékoztatni. Nőgyógyászati vizsgálatra került sor. Panaszaim nincsenek. Státusz: Vag.UH-color Doppler: endometrium 7mm Az uterus mellett jobb oldalon 65x54mm-es szolid képlet ábrázolódik, mely az uterussal szoros összefüggésben látható. RI: 0.91 PI: 0.7 Bal oldali ovarium 24x20 mm. Jobb oldali ovarium nem hozható látótérbe. Douglasban folyadék nincs. Dg: Tu.ov.l.d? Myoma ut? Diagnózis: D2590 Egyéb vizsgálatok: CA125R érték 6 U/ml Folyamatban lévő szűrővizsgálat (citológiai/kenet vizsgálat) Ezzel kapcsolatban még azt szeretném tudni, hogy a státusz ismeretében milyen P értékű eredménnyel, mik a lehetőségek? Tehát ha pl. P2-es lesz, akkor mi a teendő? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Gabi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Petefészek ciszta lehetősége témában

Kedves Kérdező! Nem tudom, volt-e korábbi olyan ultrahangos lelete, mely esetleg miómát állapított meg régebben. Mert ha volt, a mióma az Ön életkorában menopauza után évről évre visszafejlődik, problémát nem okoz már. Ha a képlet mióma maradék lenne visszafejlődőben; fénykorában jó nagy volt, lehet, hogy panaszt okozott volna erős vérzések, görcsök formájában.Ha viszont a képlet a jobb oldali petefészek származéka, akkor fejlődőben van még és 3 hónap múlva ismételt ultrahang kötelező! A várakozás azért megengedett, mert a Ca 125 vizsgálat eredménye nem jelzi, hogy jelenleg rosszindulatú irányba fejlődik. Ha a kontroll növekedést jelezne, vagy az ismételt vérvizsgálati eredmény növekedne, műtét lenne javasolt.

Kérdés: 2015. március 16., 22:57; Megválaszolva: 2015. március 17., 07:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...