uterus/vagina duplex

Tisztelt Doktor úr! Kettős méhem és kettős hüvelyem van. Eddigi nőgyógyászati kezelések során csak a méhről tudtam eddig (ott sem volt látható minden egészen pontosan -ultrahangon keresztül-) . Hüvelyben eddig nem vizsgáltak a (az ép) szűzhártya miatt. Ön az első orvos, akinek ezt "elmondtam". Szeretnék valahogy többet megtudni erről a rendellenességről. Kérdésem az, hogy tud-e nekem ajánlani könyvet, internetes oldalt, vagy esetleg olyan fórumot ahol részletesebb kérdéseimet meg tudnám osztani a hozzám hasonló nőkkel. (pl. kell-e egyszerre két tampont használnom; milyen nehézségek/veszélyek lehetnek közösüléskor; mire figyeljek majd terhességnél; mennyire reménykedhetek, hogy lehet gyermekem... stb.) Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Kettőztt nemiszervek témában

Kedves Kérdező! Ritka fejlődési rendellenessége abból adódik, hogy a húgyivar szervek embrionálisan két oldalról fejlődnek, majd középen szimmetrikusan egybeérve összenőnek. Ennek bonyolult kialakulása miatt ezen szervekben adódik az összeilleszkedés sokféle fejlődési kisebb nagyobb tökéletlensége.Sokszor a két oldal sem anatómiailag, sem működésében n4m egyforma értékű. Lehet az egyik oldal fejletlen, néha csak korcs maradvány, de lehet mindkét oldal teljesen funkcióképes. Kérem, ne önképezze4 magát innen-onnan. A kérdés van olyan fontos egész életére kihatóan, hogy megérdemli egy csúcsintézmény kivizsgálását, javaslatait, esetleg akár műtétet képező tennivalóját. Keresse fel leleteivel valamelyik nőgyógyászati klinikát és bízza tapasztalatukra magát az internet helyett! Amúgy, ha eddigi tamponhasználattal nem volt megjelenő vérzése a másik, nem tamponált hüvely felől, akkor ez választ a d kérdésére.

Kérdés: 2015. március 12., 15:45; Megválaszolva: 2015. március 13., 15:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...