endometrium

Tisztelt Dr. Árki Ildikó! 56 éves vagyok, nem régen jöttem ki a kórházból, mivel mélyvénás trombózist kaptam. A hasi UH felvétel után nőgyógyászati vizsgálatra is kell mennem a holnapi nap folyamán. Idézem a hasi UH nőgyógyászati szakvizsgálatának kérését.: " Az uterus kornak megfelelő nagyságú, az endometrium echoszegény, kiszélesedett (13 mm) . A kismedencei régióban durva kóros eltérés nem látható. A hasban szabad folyadék nem ábrázolódik. A fent leírtak miatt nőgyógyászati konzilium és transzvaginális UH vizsgálat javasolt." Már 7 éve nincs vérzésem, és azóta sem volt. Fájdalmaim nincsenek, de az utóbbi időben enyhe folyásom van. Szeretném megkérdezni, hogy fent áll annak a veszélye, hogy daganatos betegség van kialakulóban? Választ nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza endometrium témában

Tisztelt Kérdező!

A nőgyógyászati konzilium és transzvaginális UH a kiszélesedett endometrium (méhnyálkahártya) észlelése miatt fontos, amelyek segítségével pontosabb kép kapható, a nőgyógyász ezek (illetve további vizsgálatok) birtokában tud kérdésére válaszolni. Megnyugtató vizsgálati eredményeket kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. március 10., 11:46; Megválaszolva: 2015. március 10., 22:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?