• mit tegyek ha egyel több szem lindynette 20 fogamzásgátlot vettem be

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kivánok! Azzal a kérdésel fordulok önhöz hogy a fogamzásgátlóból egyel több szemet vettem ma be (marc.3.-dika) és hétfön kellene elfogynia (március.9.-dikén) de igy vasárnap fog el fogyni és jövöhét után kedden (március.17.-dikén) kellene el kezdenem de nem tudom most mit tegyek. vegyek e be a masik levélböl hétföre vagy ne inkább számolja hozzá a hétföt a 7 naphoz és szedjem rendesen keddtöl vagy hétfötöl számoljam a 7 napot és akor jövöhét után hétfön vegyem be az elsö szemet? (március.16) Nagyon szépen meg kérem hogy részletesen mielöbb irjon vissza hogy tudjam hogy mit tegyek. Köszönettel: klaudia

        Dr. Kiss György válasza a mit tegyek ha egyel több szem lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem be ? témában

        Tisztelt Hölgyem! Szedje vasárnapig rendesen, ugyanabban az időpontban a tablettákat. majd 1 hét szünet- Utána következő vasárnap kezdje el a következő levél első tablettáját szedni. A fogamzásgátlás lényege, hogy olyan hormonszintet hozzunk létre a vérben, mellyel a petefészek müködését fel tudjuk függeszteni. Igy nem lesz petesejt, nincs mi megtermékenyüljön, tehát a tabletta hatásos. Az elmondottakból következik, hogy a folyamatos, azonos időben történő szedéssel, illetve ennek előirásával, ezt szeretnénk elérni,! Ha a két tabletta beszedése után magasabb lett a hormonszint, az nem baj, az lehetne a baj, ha alacsonyabb lenne! Ez fordulhat elő, ha valaki egyik nap reggel után, csak másik nap este veszi be a következő tablettát, tehát többmint 24 óra telik el a tabletták beszedése között. Erre kell vigyázni! Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: tehát a hiba miatt vasárnap fogy el most a gyógyszere, megtartja az 1 hét szünetet és a következő levelet következő vasárnap kezdi el szedni


        Kérdés: 2015. március 03., 12:46; Megválaszolva: 2015. március 03., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: