Ránézésre folyton gyulladás/kórokozó, de a lelet mindig negatív

Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt 4 évben 3-szor fordult elő, hogy nőgyógyászati vizsgálaton 3 különböző nőgyógyász is úgy ítélte ránézésre, hogy elváltozások vannak, levettek mintát is, mégis mikor rá pár napra kijött a lelet, mindig negatív volt. Sosem amiatt mentem, mert konkrét panaszom volt, mindig a szokásos rákszűrés volt. Első esetben kúpot kaptam elvileg gombára, de az első darabtól vérezni kezdtem; elmentem egy magánrendelésre, megcsinálták a mintavételt és az negatív lett (első orvos anélkül adott kúpot, hogy mintát vett volna) . Mikor megint mentem rákszűrésre, egy másik nőgyógyász ránézésre megint gombát mondott. Akkor már gyanakodtam, elmentem egy harmadikhoz, aki azt mondta (megint ránézésre) , hogy nem gomba, hanem baktérium, és vett le mintát. Írt fel antibiotikumot is, amit végigszedtem, de aztán kijött a negatív lelet. Most nemrég megint elmentem a legutóbbi nőgyógyászhoz, mert ideje volt rákszűrésnek, másrészt a torkomban egy hete találtak Candida Albicans-t. Én továbbra sem éreztem nőgyógyászati panaszt, de ránézésre megint pozitív volt a diagnózis, csak ezúttal baktérium és gomba vegyesen. Kaptam rá Fluconazole-Q Pharma kapszulát, Klion tablettát, Zinnat tablettát, és Canesten hüvelytablettát. De egyelőre nem merem beszedni ezeket, főleg az antibiotikumot nem, mert: 1. ott a Candida a torkomban, 2. másfél hónapja szedtem Sumamed-et tüszős-mandulagyulladásra, alig telt el azóta idő. Azok lennének a kérdéseim, hogy: - van bármi értelme beszednem az antibiotikumot (és a többi gyógyszert) vagy érdemesebb megvárnom a kb egy hét múlva esedékes leletet? - mi lehet az oka ennek a számomra rejtélynek, hogy ránézésre probléma van, egymástól független orvosok mondják, a lelet viszont mindig negatív? Lehet, hogy olyan kórokozó okozza, amit még nem tudnak kimutatni? Viszont ha kimutatni nem lehet, mennyire hatnának rá a ma létező gyógyszerek? -Mennyire lenne érdemes a mostani páromat kivizsgáltatni? Nála ki lehetne mutatni olyant, amit nálam nem? Előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Mercilon,Propycil! Betegségek:pajzsmirigy -tulmüködés.Candida Albicans /torokban/ témában

Tisztelt Hölgyem!

1. Érdemesebb megvárni a leleteket és az eredményeknek megfelelően dönteni.

2. Kérdése nagyon jó: valóban az eddigi kenetek a hüvelyi gombák, bacteriumok, fehervérsejtek és a nemi fertőzések közül többnyire a gonorrhoea /kankó/ jelenlétére, vagy kizárására szolgálnak, de vannak sexuális uton terjedő bacteriumok is/Ureaplasma, Chlamydia, Micoplasma, Atopóbium, Garnerella bacteriumok/ ugynevezett STD bacteriumok is, melyek panaszokat okozhatnak. Ezeket érdemes lenne meghatároztatni Önnél és férjénél is.

Ez egyben válaszom a 3. kérdésére is, talán még annyit, hogy akár gomba, akár anibioticum kura után un. rehabilitációs kura / probioticumok--DM-ben recept nélkül kaphatók, -ki kell választani, amelyik Önnek tetszik és ezt használni/. A probiotikumok segitenek a tejsav bakteriumoknak, hogy a hüvely vegyhatása 3, 8-4, 2 között legyen, igy sem a gomba, sem a bacterium nem tud elszaporodni.

Az STD-ről irottakat kérem gondolja végig és a torokváladékból is el lehet végeztetni-ez a teljesen korrekt eljárás. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 25., 15:26; Megválaszolva: 2015. február 25., 19:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés