kontakt vérzés

Tisztelt doktor úr! A problémám a következő: 16 éves korom óta van méhszájproblémám, melyet rendszeresen kezeltek. Második gyermekem születése óta rendszeresen együttlét után vérzek. Körülbelül egy évvel ezelőtt lett felhelyezve egy spirál is. Mivel mostanra odáig "romlott" a helyzet hogy minden együttlét után olyan mennyiségű vér távozik, hogy az ágyneműt is mosnom kell, ezért felkerestem egy orvost, aki annyit mondott gyulladás okozza, de már akkor is a rákszűréshez szükséges mintavétel is vérzést eredményezett. Kaptam antibiotikumot, melyet be is szedtem. A mai napon ismét felkerestem egy orvost, aki megállapította, hogy nincs gyulladás, és szerinte a spirál okozza (figyelmen kívül hagyta, hogy többször jeleztem neki, spirál előtt is megvolt a probléma) . A vizsgálattól ismét vérezni kezdett a méhszáj, melyre csak annyit mondott Ő nem tudja, hogy ezt Ő okozta e vagy meglévő volt e. Azt tanácsolta vegyük le a spirált és csináljunk egy egészségügyi kaparást. Mitől lehet ennyire makacs kontakt vérzés illetve a leírtak alapján tényleg indokolt e a spirál levétele és az egészségügyi kaparás? Mit tudnék tenni vagy hova tudnék fordulni tényleges diagnózisért? Tisztelettel és köszönettel: gorsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Spirál melletti vérzés témában

Kedves Kérdező! A fiatalkori méhszáj bármilyen problémája, melyet ugyan nem részletezett, nincs összefüggésben a jelen helyzettel. Bármilyen lobos, vagy hatalmas méhszáj hiba szivárgó, kontakt vérzést okozhat, erőset nem. Az, ha hormonális okokból lenne, hüvelyi ultrahangos a méhnyálkahártya vastagságából megmondható. De a spirál jelenlétében nem lehet megítélni, vagy gyógyítani egy vérzéshajlamot, mert legvalószínűbb okozója az egész problémának. Gyulladás biztosan nem volt oka a vérzésnek. Hogy a spirál eltávolítása után legyen kaparás, nem feltétlenül kell, ha a vérzéshajlam ezzel megszűnne. De ha lehet, a jövőben ne ez legyen a fogamzásgátlás megoldása.

Kérdés: 2015. február 25., 13:53; Megválaszolva: 2015. február 26., 12:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?