Menstruációs zavar fogamzásgátlótól

Tisztelt Doktor Úr! Január 28-án jártam nőgyógyászati vizsgálaton, amikor felírták nekem a Symicia nevű fogamzásgátlót. A menstruációm február 12-én jött meg, akkor el is kezdtem szedni a fogamzásgátlót. 7 napig rendes vérzésem volt. Utána, egészen a mai napig (február 24) barna folyásom van. Az első 2 nap (február 19 és február 20) csak egészen kevés volt a barna folyás. Február 21-én elmentem konditerembe, és aznap jóval több volt a barna folyás. Azt követő nap (február 22.) nem mentem sehova, és így a barna folyás kevesebb lett, de több mint az első két nap. Február 23 az eddigieknél jóval több volt a barna folyás és sokkal "folyékonyabb" (más szót nem tudok rá) és ma is tornáztam, de csak itthon. Ma (február 24.) reggel az első vizelésnél egyszerre nagy mennyiségű alvadt vér távozott. A fogamzásgátlót február 20-án vettem be utoljára. Előtte minden nap bevettem, de ez után már nem mertem. Mikor szedtem a fogamzásgátlót több mellékhatást is tapasztaltam. Fejfájás, hasfájás, emlőfájdalom, emlő megnagyobbodás. Míg szedtem a fogamzásgátlót, addig nem szedtem semmilyen más gyógyszert és nemi életet sem éltem. Ezelőtt egyszer szedtem fogamzásgátlót, még 2014. januárjától - áprilisáig. De attól a fogamzásgátlótól nem jött meg egyáltalán a menstruációm, ezért abbahagytam. Normális-e ez a barna folyás? Okozhatja-e a fogamzásgátló? Segítségét és megértését előre is köszönöm. Üdvözlettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamz6ásgátló tablettaszedés témában

Kedves Erika! A fogamzásgátlóban kevesebb a hormontartalom, mint amit aznapra a petefészek termelt volna. Így az első ciklusban gyakori a leírt vérezgetés. Ez további ciklusokban már nem lett volna. ha jól értelmeztem, előbb abbahagyta a szedést, mint a 21 tabletta. Így a napok múlva jelentkező vérzés megint természetes következmény. Most hagyjon egy komplett ciklust szabadon, védekezzen helyileg és az első, spontán vérzéssel indítson babonából másik gyógyszerrel menetrendet.

Kérdés: 2015. február 24., 11:16; Megválaszolva: 2015. február 24., 16:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?