gránátalma

Tisztelt doktor úr! A következő panasszal fordulok Önhöz. Már 4 napja kellemetlen viszketést érzek a hüvelyemben. Nemcsak a hüvelyben hanem a külső tájékon is.Jellegzetes vörös színe van amelyhez sárgás-zöldes folyás is párosul. Máskor már előfordult hüvelygomba amit megfelelő erre a célra alkalmazott kúppal sikeresen kezeltem. De ilyen típusú hüvelyi folyást még nem tapasztaltam. Néha úgy érzem hogy ez a kellemetlen viszkető érzés fájdalmassá válik és átterjed a végbélnyílásom felé. Az utóbbi két hétben voltam gyógyfürdőben, nem tudom hogy talán ott fertőződtem -e meg. Rendszeresen védekezem óvszerrel is. Az utóbbi egy hónapban antibiotikumos kezelésben is részesültem, de sajnos nem emlékszem a gyógyszer nevére amit kaptam (arcüreggyulladásra kaptam) . Természetesen bejelentkeztem nőgyógyászhoz, de addig is kíváncsi vagyok vajon mi okozhatja ezeket a tüneteket;mivel tudnám addig is kezelni ideiglenesen. Canesten kenőcsöt használtam eddig ami némileg enyhítette a viszketést és a vörösödést. Új tünetként megjelent ma reggel két darab pattanásszerű tünet is de lehet hogy az csak a borotva következménye. Mielőbb várom a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza gránátalma témában

Tisztelt Hölgyem!

Mielőbb igyekszem.

Valószinü, a fürdővel hozhatók összefüggésbe panaszai.

Amig , nőgyógyászhoz nem jut el, kérem használjon ülőfürdőt / kamilla, cickafark / és folytassa a Caestent. T.i. a csipő, égető érzés és vörösödés inkább a gombára jellemző. Használhat probioticumokat is- mintegy rehabilitációként, a Canestent kö- vető napon.

Nőgyógyászával kérem beszélje meg, hogy a hüvelykeneten kivül nézzenek utána az STD-s fertőzéseknek is/Chlamydia, Ureaplasma, Gardnerella, Atopóbium, stb baktériumok/

Csak az eddig nem észlelt folyás miatt javaslom.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 24., 08:51; Megválaszolva: 2015. február 24., 13:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...