7 napos gyógyszerszünet alatti védelem S. O. S

Tisztelt Dr.! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy pénteken bevettem a 21. mistral fogamzásgátló tablettámat, tehát most 7 gyógyszermentes nap van, a vérzésem még nem érkezett meg. Tegnap este (tehát 2 napra a 21.tabletta bevételét követően) együtt voltam a barátommal, s más módon nem védekeztünk, mert csak utána jutott eszünkbe, hogy most nem szedem a gyógyszert. A kérdés: Aggódnom kell, hogy teherbe eshettem? A fogamzásgátló tabletta ilyen időszakban is védelmet nyújt? Mit tegyek? Esemény utáni tablettát kellene bevennem? Várom mielőbbi válaszukat! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza 7 napos gyógyszerszünet alatti védelem S.O.S témában

Tisztelt Hölgyem!

Nem kell aggódnia, a gyógyszer hatása a 7 nap szünet alatt is érvényesül, tehát Ön a gyógyszer szedés szünetében is védett!

Ha jelentkezik vérzése, ha nem a következő csomagot pénteken kezdje el szedni.

Üdvözlettel: dr. Kiss

PS: a lényeg az, hogy a tablettákkal egy mesterséges hormonszintet hozunk létre a vérben és ez a hormonszint a szünet 7 napján sem engedi müködni a petefészkeket!

Kérdés: 2015. február 23., 10:48; Megválaszolva: 2015. február 23., 14:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?