Burokrepesztés után meddig maradhat bent a baba?

Tisztelt Dr Kiss György. Egy nagyon fontos kérdéssel fordulokm Önhöz. Ha egy magzatvizet elfolyatnak, utána mennyi ideig lehet a picit a méhben hagyni? Pláne hogy a méhszáj meg a méhlepény meszes? Sajnos 2014. október 27.-én több mint 3 órát volt a kislányom magzatvíz nélkül a méh-ben és sajnos csak 5cm-es tágulás volt az is ilyen ballonnak köszönhető volt. A kislány súlya meghaladta a 4kg-ot és a fejkörfogata is 36 cm volt. Köszönöm megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza császármetszés témában

Tisztelt Asszonyom!

Köszönöm megtisztelő bizalmát.

A válaszom: ha idő előtti burokrepedés történt, vagyis fájások nélkül megrepedt a burok, akkor 12 óra várakozás után meg kell inditani a szülést.

Ha müvi burokrepesztést végzünk normális ütemü szülésnél, a magzatviz akkor sem folyik el teljesen, tehát nem marad "magzatviz nélkül " a baba.

A Pécsi Női Klinikán hetekig tartották és tartják a 28-29 hetes elfolyt vizzel érkező kismamákat, nagyon szigoru feltételek mellett /antibiotikumok, magzatviz folyamatos pótlása / megfigyelés alatt, amig a magzat a megfelelő érettséget el nem éri!

Tehát, ez egy nagyon komoly és nehezen megválaszolható kérdés, de ugy érzem, hogy a baba 4 kg feletti sulya is komplikálhatta a dolgokat!

Remélem Mindketten egészségesek! Üdvözlettel: dr.Kiss.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. február 21., 12:15; Megválaszolva: 2015. február 21., 15:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...