• Mercilon és Dalacin 300 szedhető együtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Szeretnék érdeklődni, mivel mindenhol eltérő választ kaptam az ügyemben, hogy a Mercilon fogamzásgátló hatását gyengíti-e a Dalacin 300 antibiotikum nevű kapszula? Mást mondott az orvos, és a patikus is. Ezért ha lehet, szeretnék tisztábban látni. Köszönöm szíves válaszát további sikeres munkát kívánva!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Antibiotikum és fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Elvben minden rövid távú antibiotikus kezelés rontja átmenetileg a fogamzásgátló hatását. Egyrészt azzal, hogy részben tönkre teszi a hasznos bélbaktériumokat is és romlik a felszívódás a bélből. Másrészt aktiválja a máj bontó enzimjeit, gyorsabban bomlik a gyógyszer is és kevesebb jut a vérbe. Nem biztos, hogy mindez bekövetkezne, de ajánlott 3 hét kiegészítő védekezés, és most ne tartson egyhetes szünetet, szedje a következő levelet folyamatosan, vérzés nélkül.


        Kérdés: 2015. február 13., 20:51; Megválaszolva: 2015. február 14., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: