Hüvelyváladék

1-1, 5 éve kezdődött az egész. Kb. havonta-2 havonta előjön a hüvelygombám. Majdnem mindegyik alkalommal nőgyógyászhoz fordultam. Először mindig a Canesten Kombit írta fel. Elmúlt, de visszajött. Aztán a későbbiekben magánorvoshoz fordultam, aki azt mondta, hogy a Canesten Kombi rég elavult "gyógymód", ilyenkor szájon át szedhető gyógyszert kell alkalmazni. Kiváltottam, közben kentem magam, írt fel valamilyen hüvelykúpot is. 2hónapig rendben volt minden és utána ismét előjött, de akkor már sokkal jobban, nagyon fájt, viszketett, ülni, menni alig bírtam. Ez csillapodott 2-3nap alatt amikor is Primafucorttal kentem. Elmentem a házidokimhoz, vele szívesebben beszéltem meg mindent. Ő felírt egy egyszeri gombaölő gyógyszert, azt mondta ha nem enyhül mindenképp menjek nőgyógyászhoz. Jelenleg azt tervezem, hogy elkezdem a Candida diétát, de előtte még elkéne mennem nőgyógyászhoz. De már rosszul érzem magam, hogy havonta fordulok ugyanazzal a problémával orvoshoz. Kicsit olvasgattam..a viszketés és égő érzés elmúlt. Átvette helyét a kellemetlen szagú folyás. Most már végképp nem tudom mi a bajom. Partnerváltásra ez nem fogható, ugyanaz a partnerem. Akkor mi lehet a probléma? Rákszűrés alkalmával ki lehet deríteni mi lehet ennek az oka? Vagy egy sima tenyésztéssel is lehet? A Candida diétát azért is gondoltam, mert a lábamon a karomon vannak kisebb foltok amik viszketnek, de nem mindig. Van amikor alig látszik, viszont van amikor nagyon piros és viszket..mintha bőrgomba lenne.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Hüvelygombásodás témában

Kedves Kérdező! Gombák tömkelegében élünk, valamennyien rendelkezünk felszíneinken ilyen-olyan törzzsel. A hüvely kitűnő glikogén dús táptalaja, egyenletes hőmérsékletű zúga a legjobb tenyészhely. Hosszú távra majd mindenképpen biztosítani kell a gyógyszer korszak után, hogy a védő tejsav baktériumok gyógyszerek okozta kipusztulásuk után azonnal, nagy mennyiségben és csak ők foglalják vissza a hüvelyt. Az általuk fenntartott savasság, mivel a glikogénből tejsavat gyártanak anyagcseréjükhöz, biztosítja a hüvely védelmét bárki idegennel szemben, mert eleszik a glikogént tömegükkel, és a savasságot csak ők szeretik. Ezért még egyszer lendüljön neki és írassa fel és tartsa be a következőket: CNS 10 db. hüvelykúp, patikus által összegyúrt több hatóanyaggal., tíz egymást követő nem vérző este magasra helyezve.Legalább kétszer ezt követően két óra múlva szervezze meg, hogy a partnerrel együtt legyenek, ez a mindenképpen szükséges partneri kezelés legegyszerűbb módja a test melegben kenhetővé vált anyaggal. Írasson fel 3 db 150 milligrammos gombaellenes szájon át kapszulát, több gyártmány van. Egyet egyszerre vegyenek be fejenként, a maradék harmadikat Ön egy hét múlva, ha már nincs panasz, akkor is. Ezután jön a lényeg hüvelyi bármelyik probiotikummal, recept nélkül kaphatók, olvassa el a használati utasítást. De ha végre tartós rend van, hetente 1-2 probiotikumot hónapokon át használjon még.

Kérdés: 2015. február 06., 20:59; Megválaszolva: 2015. február 07., 17:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye