kell e orvoshoz menni

Tisztelt Doktor úr! Egy éve voltam nőgyógyásznál vizsgálaton, hogy minden rendben van e, de méhnyakrákszűrést nem csinált még. 21 éves vagyok és még szűz, mikor kell először méhnyakrákszűrésre mennem? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza A citológia szükségessége témában

Kedves Kérdető! Vajon mit vizsgált és hogyan a nőgyógyász az említett alkalommal, ha még szűz? Volt-e panasza akkor és mi? Ráér még a méhnyak rákszűrésre, legfeljebb, ha bármi panasza lenne, egy hasi ultrahangos vizsgálat letekint a kismedencébe is, nagyobb eltérés észlelésére. A citológiai kenet vizsgálata citológia szükségessége megkezdett szexuális életétől lesz esedékes.

Kérdés: 2015. január 30., 13:42; Megválaszolva: 2015. február 01., 11:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma