Vitagyne C krémtől lehet ilyen allergiás tünetem?

Tisztelt doktor úr/nő! Nőgyógyászom felírta a Cifloxin 500mgos tablettát 2x1et, 5 napig és a Vitagyn C hüvelykrémet hozzá, bakteriális hüvelygyulladásra. Amikor felraktam applikátorral a krémet 2 egymást követő napon, a felrakás után éreztem, hogy elkezdek "fűteni" mintha lázas lennék, pedig megmértem, de nem voltam az, csak melegnek éreztem magam. Utána kihagytam a krémet és ezt az érzést már nem tapasztaltam. A kérdésem annyi lenne, hogy ez valami mellékhatás, esetleg allergiás reakció? Folytassam a krémet, vagy érdemes lenne inkább egy másik hüvelyflóra visszaállító készítményt használnom? Sajnos a nőgyógyászomat nem tudtam még elérni, ezzel kapcsolatban. Köszönöm a választ előre is! Üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelykrém témában

Kedves Kérdező! A Vitagyn krém, vagy egyéb protexinek csak akkor szoktak így kellemetlenkedni, ha gyulladás volt már a hüvelyfalon és a vérbő, lobos hám minden idegen anyagra érzékeny, ég. A bakteriális fertőzés ellen felírt Cifloxin mellé helyes volt a protexin, de lehet, hogy a mindig jelen lévő gomba spórák aktivizálódnak. Javasolom, hogy helyezzen fel 3 recept nélkül kapható Canesten hüvelykúpot és azután folytassa a Vitagyn maradékkal.

Kérdés: 2015. január 28., 20:15; Megválaszolva: 2015. február 01., 10:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45