Daganatos megbetegedés?

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az alábbi probléma kapcsán szeretném a segítségüket, tájékoztatásukat, tanácsukat kérni! Kb. 1 hónappal ezelőtt voltam a reumatológián derék és lábfájás miatt. Onnan nőgyógyászati vizsgálatra küldtek, ahol ultrahangos vizsgálatot végeztek. Ennek eredményét lentebb írom. A cytológiai eredmény februárban lesz meg. A nőgyógyászaton tájékoztattak arról, hogy hugyhólyagsérvem préselés nélkül diónyi nagyságú. UH eredmény: Az uterus afv-ben, 7, 5 x 4 x 3, 5 cm. Endometrium 8 mm. Az ováriumok vetületében körülírt kóros képlet nem ábrázolódik. Az orvos felhívta a figyelmemet, hogy vérzés esetén azonnal menjek vissza, egyébkén 6 hónap múlva kell kontrollra mennem, mert az UH eredménye nem jó. Amennyiben további vastagodás lesz tapasztalható, szövettanra küldenek. Tehát esetleges daganatos megbetegedésre gyanakszanak. Talán szükséges információ, hogy elég korán, 40 évesen elmúlt a menszeszem, több nőgyógyászati műtéten átestem (volt polipom, méhszáj műtéti kialakítása) . Sajnos ilyen téren úgy tűnik gyenge lábakon állok. A kapott eredmény, s az, amit a vizsgálat alkalmával a doktor úr mondott elég aggasztó, s szeretnék tisztábban látni. Nem tudom, mit is jelent a kapott eredmény egész pontosan. Mennyire kell aggódnom, milyen eséllyel áll fenn daganatos megbetegedés lehetősége, vagy már most biztosra kell vennem, hogy ilyen bajom van!? Mit tehetek még, milyen vizsgálatokra kellene még elmennem? Köszönöm válaszát, tanácsait! Üdvözlettel: Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászati ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg! A méhet bélelő nyálkahártya valamivel vastagabb az Ön életkorában, mint a megszokott. Ha baj lenne, azonnal lépett volna a szakma. A megvastagodott méhnyálkahártya ha jóindulatú szövetével tovább vastagodna, rendetlenül elkezdene vérezgetni. ekkor mindenképpen küret kell a szabálytalan nyálkahártya kitakarítására és főleg szövettani átvizsgálásáéra, hogy egyértelmű legyen, hogy a hiba nem kezdődő méhtest rák, hanem csak jóindulatú túlburjánzás. (hyperplázia) Az ilyen nyálkahártya idővel 8-10 %-ban hajlamos rosszindulatú irányba továbbfejlődni, ezért van a félévente ellenőrzés, hogy adott esetben bőven legyen idő lépni. A korai menopauza miatt csontsűrűség vizsgálat remélem meg volt, mert régebb óta romolhat a csontja tüszőhormon hiányában.

Kérdés: 2015. január 26., 09:05; Megválaszolva: 2015. január 27., 07:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45