Visszatérő gátfájdalom ami mintha egyre nagyobb területre terjedne!?

Tisztelt Doktorúr! 2 gyermekem van 13 és 10 évesek, az elsőt gátmetszéssel, másodikat gátvédelemmel szültem, utóbbi esetben semmi fájdalmat nem éreztem. Évek múltán jelentkezett gáttáji fájdalom, ami eleinte éjjelente fordult elő és nagyon ritkán, majd sűrűbben. Terpeszben ülés enyhítette (leginkább izomgörcsre emlékeztető fájdalom) . Megközelítőleg 1 évig nem is éreztem, ám az utóbbi 5-6 hónapban visszatért és erősödött, legutóbbi 2 alkalommal már a végbélnyílásom is fájt és már nappal is előfordul ez a fajta fájdalom. 2 hónapja aktust követően vérzésem is van, ami erősödik, épp mint menzeszkor, így volt olyan, hogy csak pár nap vérzés mentes napom volt. Legutóbb a hüvelyem bal oldalán is éreztem nyomó fájdalmat. Mi okozhatja ezeket?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza visszatérő gátfájdalom ami mintha egyre nagyobb területre terjedne!? témában

Tisztelt Asszonyom!

Első szülése alkalmával a gátmeszést követően a sebbe a magzat megszületése során valószinü méhnyálkahártya részletek, sejtek is kerülhettek, melyek ugyanolyan ciklus szerint müködnek, mint a rendes helyen levő méhnyálkahártya.

A kórkép neve: endometriosis. A régebbi gátsebbe is előfofordulhat.Hogy miért most aktiválódnak az rejtély, de kérem végeztessen mielőbb nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Kiss.

PS: érthetően feltételes módban irok, mert a vizsgálat a döntő ebben az esetben.

Kérdés: 2015. január 24., 17:21; Megválaszolva: 2015. január 24., 18:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45