Nem múló alhasi fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Alhasi fájdalmaim vannak szinte folyamatosan, amely kisugárzik a lábaimba, és a derekamba. Ezen kívül végbélfájdalommal is társul a ciklussal összefüggően, de bizonyos összefüggést észlelek a táplálkozással is. Az anyagcserém gyorsabb lett, de nincs fájdalmas véres széklet, teljesen normális. Emiatt nehéz eldönteni, hogy a probléma nőgyógyászati-e. Ami miatt arra gyanakszom, hogy az lenne, hogy a barátom által megfertőződtem chlamydiával, amit 3 évbe telt diagnosztizálni nála. Antibiotikumos kezelés után sokkal jobban vagyok, de sajnos mindig visszatérnek a tünetek. A nőgyógyász 4. alkalommal is azt mondja, hogy csak egy kis fertőzés, hamar elmúlik, de sajnos nem múlik el, csak időszakokra. A menstruációm pontos, nem erős, de időnként nagyon fájdalmas, hányással, szédüléssel társul. Rákszűrésre rendszeresen járok, 2 hónapja voltam, de minden rendben volt, chlamydiát sem mutattak ki, márpedig a barátomban kimutatták. Lehetséges, hogy én mégsem fertőződtem meg? vagy nem pontos az eredmény? Hasi ultrahangon petefészek cisztára gyanakodtak, amit másnap hüvelyi ultrahangon (kétszer végezték két különböző orvos) megcáfoltak, azt mondták, minden tökéletes. Vérvétel csillagmentes, vizeletvizsgálat kevés baktériumot kimutatott. Kérdésem az lenne, hogy merre tovább? milyen egyéb vizsgálatok szükségesek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza nem muló hasi fájdalom témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon részletesen irta le állapotát! Köszönöm!

A Chlamydia fertőzés pontosan azért "veszélyes", mert többnyire tünetmentesen zajlik, erre most nem térnék ki. Sokkal inkább a menstruációval összefüggő fájdalmaira. / Kivánom, hogy ne legyen/-de ezt, egy olyan elváltozás is okozhatja, mikor a méh nyálkahártyája a méhen kivül is megtapad és ugyanolyan cilusos elváltozásokat mutat, mint a rendes helyen /a méhben/ levő nyálkahártya.

Endometriosis-nak hivják, kérem nézzen kicsit utána az interneten.

Sokat kinlódunk vele, ultrahang képe szegényes többnyire, a laboratóriumi vizsgálatok sem visznek előre bennünket.

Ha fájdalmai régóta vannak és menstruációval fokozódnak, akkor feltétlen diagnosztikus laparoscópiai beavatkozás látszik célszerünek. Előre bocsátom, hogy mütét:

rendes altatásban a köldöknél 1cm-s nyiláson át laparoscóppal behatolva áttekinthető vele a kismedence állapota és nagy valószinüséggel az esetleges

endometriosisos elváltozásokat is látni lehet.

Ezen kórkép gyanuja esetén ez, egy igen korrekt eljárás és sok kérdésünkre választ adhat. Ismétlem: mütét! -- és ezt kezelő orvosának kell beindikálni!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. január 23., 14:30; Megválaszolva: 2015. január 23., 21:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma