Esemény utáni tabletta utáni vérzés normális?

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm utáni első nap voltam együtt a barátommal óvszer nélkül [hozzá kell tennem, hogy ez volt életem első együttléte és csak próbálkozás szinten ment tehát nem történt teljes behatolás, vérzés sem volt, ami a szűzhártya átszakadására utalna (dec.31) utána olyan nyolc órára rá esemény utáni tablettát kellett bevennem a biztonság kedvéért, mert mint kiderült az előváladékban is vannak hímivarsejtek. Ezt meg is tettem (nem volt túl indokolt, mivel magánál az együttlétnél nem történt ejakuláció előtte viszont igen. De rábeszéltek, hogy vegyem be) . Ez után öt nappal (jan. 5) elkezdtem vérezni ami három napig tartott és olyan volt mint egy rendes menstruációs vérzés csak rövidebb. Most várom mi fog történni,. Érdeklődnék, hogy ezeken a tényezőkön túl van-e esélyem a terhességre. Mi a teendő? Teljesen kiszámíthatatlan a következő vérzés ideje? Úgy érzem nem tájékoztattak eléggé ezekről a dolgokról és most vannak félelmeim. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Nőgyógyászat témában

Terhesség a leírtak alapján nem valószínű.

Az esemény utáni tabletta hormontartalma miatt a menstruációs vérzés felborulhat. Alkalmazásával jelentős hormon mennyiség jut a szervezetbe, emiatt változik meg a menstruáció, megvonásos vérzés ideje. Amennyiben a következő menstruáció spontán jelentkezik akkor teendő nincs.Ez nem így lenne akkor gyógyszeres kezelésre van szükség.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 17., 16:36; Megválaszolva: 2015. január 17., 19:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam