Fehér, krémes váladék

Tisztelt Doktor úr! Nagyon szeretném kérni a segítségét! Évek óta ugyan azzal a problémával küszködöm, voltam már ezalatt az idő alatt sokszor nőgyógyásznál, többet is próbáltam, de eddig senki nem tudott segíteni, teljesen elvagyok keseredve. Az a panaszom, hogy a hüvelyemben tiszta fehér, teljesen krémes állagú váladék van.Nem büdös halszagú, hanem inkább vegyszer szaga van.Van amikor nagyon sok van, és olyan is van, hogy egyáltalán nincs, de általában van.Legtöbbször akkor jön ki sok ha a párommal együtt vagyok, de a bugyimon is szoktam látni és belül is.rettentően kellemetlen! A nőgyógyászoknál akár hányszor voltam vettek kenetet és mikor megjött az eredmény mindig csak annyit mondtak, hogy minden a legnagyobb rendben.És amikor kérdeztem, hogy mégis mitől lehet akkor csak találgatnak.Lehet, hogy valami baktérium.De konkrétan sosem tudtam meg, hogy mi okozhatja.Rengeteg fajta kúpot (pl klion d 100) , gyógyszert használtam de azt sem úgy kaptam, hogy konkrétan tudtuk volna mi okozza. A kenetből elvileg meglehet mondani ha baktérium okozza, meg, hogy milyen fajta igaz? Lehet, hogy esetleg a ph-m nincs rendben? Hogyan tudnám kideríteni, hogy mitől lehet ez? Már a fogamzásgátlómat is abbahagytam fél éve hátha attól de azóta sem múlt el..próbáltam irrigálni, meg pl vitagyn c kúpot is.teljesen kétségbe vagyok esve, nagyon szeretnék rendbe jönni, annyira kellemetlen. Már attól is rettegek, hogy gyermekem sem lehet majd.Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza visszatérő hüelyváladék témában

Kedves Kérdező! A hüvely nem termel váladékot, az csak a levált, elfolyósodott legfelső hámréteg anyaaga, melynek glikogén tartalmából a védő tejsav baktériumok a hüvely védőtejsavas kémiai közegét hozzák létre. Sajnos, ezeket a hasznos baktériumokat is érthetően minden gyógyszer, antibiotikum, Klion, stb elpusztítja és a hüvely egyéb, bármikori kórokozók behatoláséval szemben védtelenné válik. Remélem, nem csak kenet, hanem tenyésztés vizsgálatok is voltak a kórokozó pontos meghatározására. A helyes tennivaló menetrendje az lenn: tenyésztéssel meghatározni a kórokozót, mely ellen a leghatásosabb gyógyszer kéne helyileg és szájon át, de a partnernek is.Ha negatív a tenyésztés, akkor bármely hüvelyi protexint használja rendszeresen és hosszú távon úgy, hogy indítsa egy hétig naponta, majd 2 x egy héten, hónapokon át. Leendő terhességére mindezek nincsenek befolyással.

Kérdés: 2015. január 06., 22:40; Megválaszolva: 2015. január 07., 11:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma