Szükség van erre?!

Tisztelt Doktor úr! Kamasz korom óta szedtem fogamzásgátlót. Család tervezés miatt kb fél éve hagytam abba a szedését. Azóta a ciklusaim rendszertelenek (havi kétszer jön meg, vagy egyáltalán nem) . Ezért felkerestem a nőgyógyászomat. Elküldött vizsgálatokra, hogy kizárhassuk a PCO-t. Voltam terheléses cukor és inzulinszint mérésen is. Ennek eredménye: Glükóz-4, 1 60 perces-5, 2 120 perces-4, 8. Inzulin-6, 8 60 perces-43, 6 120 perces-46, 2. Az orvosom szerint a 120 perces inzulinom magas. Ezért elküldött dietetikus, hogy összeállítsanak nekem egy diétát. 26 éves vagyok, 160 centi és kb 48 kiló. Ön szerint valóban szükség van diétára? A 46, 2 helyett mi lenne a normális érték? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hyperinzulinémia témában

A inzulin érték magas.Általánosságban elmondható, hogy a laboreredményeknél feltüntetett normál tartományt (ami jellemzően 2-22 mIU/L, bár ez az érték laboronként a kisebb eltéréseket mutathat) meghaladó inzulinszint (tehát amikor az inzulinszint magasabb 22mIU/L értéknél) alátámasztja a hiperinzulinémiát.

Valóban szükség van diétára, mozgásra.Szakorvos felkeresésére.

Kérdés: 2014. december 05., 10:36; Megválaszolva: 2014. december 07., 17:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma