Méheltávolítás utáni panaszok

Tisztelt Doktor úr/nő! Április 23-án volt egy méheltávolításom, ún. Chrobak műtét, a petevezetékeket is kiszedték, a petefészkek megmaradtak, laparoszkópos műtét volt. A műtétet 3 db myoma és erős, darabos vérzés miatt javasolták. A műtét óta sajnos nagyon nehezen tudok nagy wc-re menni, székrekedésem van, amit útifű maghéjjal és sok rost fogyasztásával, valamint reggel néhány pohár víz megivásával tudtam rendezni, viszont mielőtt végre sikerül wc-re mennem, fájnak, görcsölnek a beleim. A hasam szinte egész nap fel van puffadva, estére már alig tudok emiatt mozogni olyan kellemetlen és fáj, állandó diszkomfort érzésem van. A műtét után 4 héttel 7 napig volt kevés vérzésem, visszamentem a kezelőorvoshoz, mindent rendben talált, azt mondta valószínűleg menstruáció szerű vérzés, mivel maradhatott bent kevés méhnyálkahártya, a jövőben fog kiderülni hogy ciklikusan van -e ez a vérzés. Jövő héten kell visszamennem kontroll vizsgálatra. Az lenne a kérdésem, hogy normálisak -e még a műtét után ennyi idővel ezek a panaszok? Ha igen, akkor mennyi ideig tarthat még? Vagy ez valamilyen műtét utáni szövődmény? Ha igen, akkor hogyan tudják kezelni, kivzsgálni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: C. J.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati műtét utáni panaszok témában

A műtétet követő 6 hét után általában panaszok már nincsenek. A haspuffadás miatt tanácsos ismételt labor és szakorvosi vizsgálat, esetleg hasi és nőgyógyászati ultrahang vizsgálat.Ezek birtokában létható van-e valami oka panaszainak, ez határozza meg az esetleges teendőket.

Kérdés: 2014. június 13., 09:18; Megválaszolva: 2014. június 13., 15:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele