Vérzékeny méhszáj

Tisztelt dr Úr/ Nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van e kezelés a vérzékeny méhszájra? Az egyik citológiai vizsgálatnál mondták mert a kenet vételkor is vérzett. Egyre többször fordul elő, hogy aktus után is vérzem és nagyon fáj a hasam és az együtt lét is. A menzeszem sem szabályos olyankor is vérezgetem amikor nem kellene. Ezt mindig ráfogtam valamire "megfázás, stressz stb." Vagy arra, hogy talán megint cisztám van már három laparotómiám volt ciszta miatt és az óta is az a ritkább, ha az ultra hangon nem találnak semmit általában mindig van. P2 citológiánál is lehet méh nyak rákot kapni? A családomban elég sok rákos volt főképpen a nagymamám ágáról. Ön szerint van félni valóm? Mit tegyek? Kihez forduljak? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a rendellenes női vérzés témában

Kedves Kérdező! Ha biztosan a méhszájból vérzik, annak látható hámhiányos területe van, népiesen méhszájseb. Ez kisebb nagyobb mértékben sok nőnél mwegtalálható. Segateni kéne a hámfosztódás behámosodását, leginkáb tartós heti legalább 2 x-i hüvelyi protexinnel, melyből több féle recept nélül kapható, olvassa el a használati utasítást. Amíg P 2 a citológia eredménye, nincs kóros irányba fejlődő sejt.De a vérzés nem feltétlen a méhszájból való, lehet a méh nyálkahártyából, hormonális háttér hiba miatt.Erre utalna vérzése szabálytalankodása is. Érdemes lenne a ciklus második felében egy hormontükör vizsgálatot végezni vérvétellel, pontos választ a hormonműködésére, vagy hibájára csak ez adna.

Kérdés: 2014. május 19., 10:15; Megválaszolva: 2014. május 20., 07:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele