Staphylococcus aureus

Kedves Doktor Úr! 10 napja voltam nőgyógyászomnál, aki ránézésre gyulladást állapított meg a hüvelyemben. Felírt egy hüvelykúpot, melyet a gyógyszertárban készítettek el. Azt mondta, ezt 10 napig használjam, majd utána 10 napig Vagilactot. A tenyésztés eredménye Staphylococcus aureus lett, erre Bactroban krémet kaptam én is és a párom is. Nem kezdtem el használni a gyógyszereket, mivel 4 napja kellett volna megjönnie a menstruációmnak. A késés miatt nem aggódom, mivel 2 hónapja hagytam abba a fogazásgátló szedését (másképp védekezünk), és azóta rendszertelenebb minden. A kérdésem csak az, hogy gond lehet-e belőle, ha csak a menstruáció után kezdem el a kezelést, vagy inkább kezdjem el most, nem gond, ha félbe szakítja a menstruáció? A krémet a menstruáció alatt is lehet használni? A hüvelykúpok használata alatt nem javasolt a szex? A kezelés után vissza kellene mennem a nőgyógyászhoz, vagy ezekkel a gyógyszerekkel mindenképp meggyógyul ez a fertőzés? Köszönöm szépen a rám szánt idejét és válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! A vérzésig mindnképpen kezdje el a kúpokatm és a krémet is, de ezt a partner mindetől függetlenül használja. A vérzés alatt sem krém, sem kúp ne legyen, de a vérzés után azonnal folytassa a kúpokat. Jót teasz, ha 1-2 alakalommal a 10 kúpos korszakban 2 órával a felhelyezés után együtt vannak. A testmelegben olvadttá vált kúpanyaggal ez a legegyszerűbb és legtökéletesbb bekenése a partnernek a visszaoltás elkerülésére. De a krémés a kúp teljesen kiirtotta a védő hüvelyi tejsavbaktérium flórát, ezek azonnali visszahelyezése fontos a Vagilacttal. Néhány napig naponta, majd egy ideig heti 2 x, végül, ha erős hüvelyi védelmet kíván hosszú távon, hetente 1-1 Vagilactot használjon továbbra is. Ha bármikor gyógyszert helyez fel, vagy szájon át antibiotikum szedésére kényszerül, mindíg sűritse meg a Vagilact használatát.

Kérdés: 2014. április 14., 18:39; Megválaszolva: 2014. április 16., 11:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet