Mit tanácsol a Bartholin cisztával kapcsolatban?

Tisztelt Doktor úr! 2 éve kivették a méhemet és hólyagsérv műtéten estem át. Eddig semmi problémám nem volt. Pár hónapja kevés sárgás váladékot vettem észre a fehérneműn, ezért nőgyógyászhoz fordultam, ő nem talált akkor betegséget. Ovestin kenőcsöt és Cikatridina kúpot javasolt. A váladék azóta is megvan sőt 2 hete fedeztem fel jobb oldalon egy jókora duzzanatot. Újabb vizsgálat:Bartholin ciszta. Meddig érdemes várni a műtéttel? Visszahúzódhat-e? A váladékot ez is okozhatja vagy bakteriális fertőzés is állhat a háttérben? Még csak kis fájdalmat érzek tapintásra.Elrákosodhat-e vagy tályog is kialakulhat? Köszönettel várom a válaszát! Tisztelettel:B. Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a Bartholin cysta témában

Tisztelt Kérdező! A Bartholini cisztát minél hamarabb érdemes megoperáltatni. Előbb, utóbb befertőződik és tályog alakulhat ki. Nem érdemes megvárni, hogy ez legyen! A kialakulásában lehetséges hogy a hüvelygyulladás is szerepet játszik, de előfordul anélkül is. Oka, hogy a mirigy kivezetőcsöve elzárul és a váladék pangani kezd. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 12., 20:57; Megválaszolva: 2014. április 14., 08:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet