Szoptatás alatt menses meghozása lehetséges gyógyszeresen?

Tisztelt Dr.! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 21 hónapos kisfiam aki még mindig szopik naponta többször! Ennek következtében még mindig nem menseselek.Ez nem is lenne önmagában probléma. A gondom azonban az, hogy már szeretnénk egy kistesót és így kivitelezhetetlen a dolog.Érdeklődnék, hogy ebben az esetben van-e arra lehetőség, hogy gyógyszeresen meghozzuk a mensest.Sajnos próbáltam leszoktatni a kisfiam a ciciről de egyenlőre reménmytelennek látom az esetet.! Köszönettel

Dr. Szalóczy Péter válasza fogamzóképesség témában

Kedves Kérdező! nem a vérzést kell meghozni, hanem a tejtermelődést megszüntetni. Az a hormon, mely ezt fenntartja az agyalapi mirigy részéről, nem engedi a petefészet működni. A renszeres szopás mellingere és a kiürülő mrigyek mindaddig tartják fenn ennk a prolactinnak nevezett hormon termelődését. Az úrfinak legyen elég a hosszútávon élvezett anyatej. Termelése megszüntetéséhez elég, ha a szoptatás azonnali, teljes befejezéséhez néhány napig folyadékszedény étrendet tart, esetleg nem túl hidegen állottvized borogatást tesz a melleire. Van gyors, tökéletes gyógyszeres megoldás is, ezt orvosával felirathatja, 3-4 nqap alatt teljesen leállítja a termelést. Ha megszünt a tejképződés a vérzése és a termékenyíthetősége máris vissza fog térni. Tejelés mellé ciklust teremteni nem lehet és nem kell!

Kérdés: 2013. február 27., 13:22; Megválaszolva: 2013. március 01., 10:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem múló hólyaghurut és...
Vérzés aktus után
Üdvözlöm! A kérdésem a következő lenne: páromnak az együttlétünk során elszakadt a fitymaféke, ami nekünk láthatóan az orgazmusa során...
Hormonok kiértékelése
Hpv diagnosztika
HPV pozitív 68 mutattak ki amít nem érték egész életében két hosszú kapcsolatom volt most kétségbe vagyok esve a mostani párommal egy éve vagyok...
Meddig tekinthető normálisnak a...