nogyogyaszati betegseg

Jo napot kivanok! A mult heten voltam nogyogyaszati vizsgalatra es mehnyakszaj sebet diagnosztizaltak nalam. Aztan megjott a cito eredmenyem ami 3as + meg emellett Chlamydia fertozest is! Az orvos kezelest irt fel es azt mondta h 1 honap mulva ujra vesz mintat a citohoz es ha sikerul elerni h 2os legyen akkor eleg volt a kezeles hanem lemetszi a sebet, mivel 3as cito eseten mar nem egetheto le a seb. A kerdesem az lenne h ez a lemetszes menyire javasolt es utana majd befolyasolja a gyerekvallalast? ..milyen mas gyogyito technikat javasol?

Dr. Somorjai Attila válasza méhszáj seb témában

Kedves Kérdező,

Az Ön esetében az a kérdés, hogy a P3-as cytologia oka fertőzés/gyulladás vagy rákot megelőző állapot. Ha nem gyógyul, akkor jön szóba a kúp alakú kimetszés (conisatio) . Ez lehet gyógyító megoldás is egyben, és így az anyagot szövettani vizsgálatra lehet küldeni és ezt követően (1) vagy gyógyultnak lehet nyilvánítani (és természetesen gyermeket is lehet vállalni) (2) vagy ha szükséges, további kezelést lehet indítani. De azzal tudom megnyugtatni, hogy a fertőzés jelenléte itt a rák szempontjából jót jelent, és ha ez gyógyul, a cytológia is javulni fog.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 21., 10:25; Megválaszolva: 2013. január 24., 03:54

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

méhszájseb
Méhszáj sebem van nem irt fel az orvos még semmit mert várjuk a tenyésztés eredményét. Amig ez van nekem, addig nem szexelhetek FINOMANa párommal?...
Méhszájseb
Tisztelt doktorúr! napokban voltam nögyogyásznál és megállapítok hogy méhszájsebem van! az szeretném megkérdezni hogy lehet e igy szexuális...
Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?