Nemi herpesz megelőzésért mit tehetek?

jó napot kivánok.2 napja voltam nőgyogyásznál és nemi herpeszt állapitottak meg, még soha nem volt ilyen problémám, ezért nagyon elkeseredtem, meg szeretném tudni h mit tehetnék h ne jöjjön elő ujra, ugyanis azt olvastam h negyed évenként kiujulhat, 3 szor voltam nőgyogyászhoz és nem ismerték föl, végül magánrendelőben mondta meg a főorvos ur h mi a bajom, cefzilt kapok, arra jött ki h érzékeny a virus, virolex tb és kenőcsöt.tehát mivel tudnám megelőzni milyen gyogyszert szedjek, h ne ujuljon ki, és azt szeretném tudni h a párom allergiás a penicilinre ezért a cefzilt szedheti e?

Dr. Somorjai Attila válasza nemi herpeszvírus fertőzés témában

Kedves Kérdező,

Érdekes amit elmond, mert az antibiotikumokat biztosan nem a herpesz ellen kapta (az antibiotikum csak a baktériumokra hat, vírusokra nem) , az ellen a Virolex való. Biztosan van valami másodlagos fertőzés is, amire jó a Cefzil. Ez nem penicillin, de keresztallergia valóban lehet rá, ezért körültekintéssel szedje a párja.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 18., 14:06 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 06:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Herpes simplex kezelése
Tisztelt Doktor Úr / Nő! A kérdésem az lenne, hogy nemi herpes vírust lehet-e inzulinos gyógyszerekkel kezelni, ha igen érdemes-e? vagy csak...
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...