Rákszűrés eredmény és gyermekvállalás

Tisztelt Doktor Úr! P4, CIN III cytologia eredményem miatt műtét előtti főorvosi vizsgálatra mentem, ahol ezt az eredményt kaptam: Kolp: ép hámmal fedett portio, Bv: rendes nagy uterus parametriumok nem beszűrtek, szabad környezetben. Bár nem szült asszonyról van szó, de a cyt. eredmény miatt magas conisatio és fr. abr. végzendő, további teendő a szövettani vizsgálati eredményétől függ. A kérdésem az lenne, hogy mit jelent az, hogy magas conisatio és fr. abr? Mert nem értem. Nincsen még gyermekem, nagyon szeretnénk. Ilyen eredményekkel reménykedhetek benne, hogy legyen, vagy semmi esélyem rá? Vagy először jobb lenne a műtét előtt egy gyermeket szülnöm, és utána átesni a műtéten, vagy csak a műtét után vállalni babát? A főorvos ajánlotta nekem a méhnyakrák elleni oltást is, ebben a korban még lehet vagy nem ajánlott? Kérem segítsen! Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Regina

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a kóros cytologiai eredmény témában

Kedves Kérdező, Az Ön citológiai eredménye CIN III más néven súlyos cervikális diszplázia, ahol az érintett szövetrész összes sejtje beteg. Ez a méhnyakrák előszobája, de szerencsére itt még a környező szövetekbe behatoló, ún. invazív rák nem alakult ki. A conisatio (méhnyakműtét) ezen stádiumban mindenképp szükséges, de a pontos szövettani diagnózison kívül egyúttal gyógyulást is jelenthet, ha az ép szövetekig sikerül kimetszeni. Fr. abr. a méh belső felszínének küret-vizsgálatát jelenti (a nyálkahártya lekaparását), ezzel vizsgálva a belfelszín állapotát. A gyermekvállalás a szövettan után, de valószínűleg jó esélyekkel szóba jöhet, de előbb mindenképp gyógyuljon meg! Az oltást be lehet adni, bár mivel itt már kialakult a betegség, ettől sajnos már korábbi gyógyulás nem várható, de egy másik fertőzéstől esetleg még védhet. Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2013. január 16., 08:56; Megválaszolva: 2013. január 18., 06:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?