végbél sérv

Tisztelt Doktor úr, úrhölgy! Legutóbbi rákszűrésen az orvos közölte hólyag és végbél sérvem van és mikor ezek problémát okoznak plasztikáztatnom kéne.Végig olvastam hogy mik is ezek és egyes tüneteket fel is fedeztem magamon. Ugyan vizelettartási problémám még nincs, de a vizeletem néha nehezen indul meg és hirtelen rám törő vizelési ingerek is néha előfordulnak.Székelésnél is bizony néha újaimmal meg kell támasszam a hüvely felőli részt, hogy könnyebben menjen. 4 gyermekem van és születési súlyuk mindnek 4 kg felet volt a legnagyobb 4650g.Normál szülések voltak és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére gyorsak. Az elsőt 19 évesen az utolsót 40 évesen. Kérdésem a következő lehetne-e a műtéten kívül egyéb megoldás a problémám javítására v már talán késő? Tornával esetleg egyéb eszközzel? Egyszer olvastam egy cikket, hogy Győrben van egy nőgyógyász aki hüvelygolyót méretre ír fel és ezzel erősíthetőek az izmok. Köszönöm figyelmét és várom válaszát! Tisztelettel T E!

Dr. Törő Bálint válasza végbélsérv témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön problémája az előzményekre való tekintettel tipikusnak mondható. A hüvely mellső (hólyag) és hátsó

(végbél) támasztó kötőszövete megnyúlt és így a támasztó funkcióját elégtelenül látja el. Ez a hólyag és végbél sérv oka. Megoldás a műtét, ilyenkor már a torna nem sokat segít. Ne féljen ettől a műtéttől. Az eredmények

nagyon jók.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 13., 00:27 ;Megválaszolva: 2013. január 14., 17:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Egyre nehezebb
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi 3-4 hónapban egyre nehezebb számomra a széklet ürítése. A nehézséget az jelenti, hogy az inger jelentkezésekor a...
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?