csomó a bőr alatt, nemi szerven

Tisztelt doktúr Úr/Nő! A tegnapi napon a nőgyógyászom egy kivezető csatorna nélküli kb. 1 cm nagyságú csomót felszúrt, csinált kivezető nyílást és a nagy része ki is ürült többszöri szúrásra (folliculus, vagy lipóma nem tudom pontosan) . Másnapra, tehát mára begyulladt, éreztem, hogy feszít-lüktet, majd mikor megnéztem, épp hogy két oldalról megfogtam elkezdett erősen gennyedzni. Igazán erővel nem is nyomtam meg, a két oldalán kicsit összenyomom és indul is meg belőle. utána megszűnt kb 1 órára a feszítő érzés, majd pár óra múlva megint ürítettem gennyet. Ezt a mai napon kb 7szer ismételtem meg, kis erőkifejtésre sok kifolyik viszonylag. Elkezdtem aggódni, hogy ezzel tehetek-e bármilyen kárt, fennáll-e a vérmérgezés veszélye, vagy hogy rosszul nyomom és befelé is ürül genny? Emiatt aggódom, illetve hogy nagyon rosszat tettem e ezzel, nem merem nagyon bevallani a nőgyógyásznak hogy hozzányúltam többször. Hőemelkedés, hidegrázás, rossz közérzet, szédülés a gyulladástól van? Folyamatosan tiszta gézlapot tettem rá minden gennyürítés után és Alsol kenőccsel vastagon bekentem. Hétfőn megyek controllra, illetve a maradék gyülem eltávolítására. Többször már ne folyassam ki belőle a gennyet? Tisztelettel: Adrienn

Dr. Somorjai Attila válasza gennyes gyulladás témában

Kedves Adrienn,

Nem tudom a nőgyógyász kolléga mennyire látta el tanácsokkal, de ez az az eset amit leírt, amikor vissza kell menni mielőbb, mert a hőemelkedés, rossz közérzet bizony lehet ettől. A vérmérgezés valójában azt jelenti, hogy a baktériumok bekerülnek a véráramba és általános fertőzést okozhatnak. Ez ilyen esetben nem szokott súlyos lenni, szájon át szedhető antibiotikummal és egy rendes sebellátással gyorsan rendbe lehet tenni a dolgokat. Esetleg fontolja meg sebész felkeresését, ha igénybe szeretné venni, ehhez oldalunkon is talál ehhez segítséget.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 11., 03:19 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 10:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...