Nagyajak megnagyobbodás

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy gyermekkorom óta nagyok a nagyajkaim. Eddig féltem vele orvoshoz fordulni, mert szégyellem magam emiatt és elgondolni se tudom, hogy a plasztikai műtéten kívül mi más gyógymód lenne a problémámra. Elég kellemetlen, mert takargatnom kell a testem fehérneműben a párom előtt. 12 éves koromban ciszták voltak a petefészkeimben, de azóta minden rendben van. Két éve pedig elkezdtem jobban szőrösödni. Sötétebb szőr jelent meg a hasamon, felkaromon, combomon, arcomon. A szőrösödéssel milyen orvoshoz tudok fordulni? Lehet ezen egyáltalán segíteni? Néha hüvelyfolyást tapasztalok és szex után fájni szokott a hüvelyem, néha csíp pisilés közben. Rezia nevű fogamzásgátlót szedek.

Dr. Somorjai Attila válasza nagyajak probléma témában

Kedves Kérdező!

Az elmondottak alapján a petefészek cisztás megbetegedése (ún. PCO-szindróma) is okozhatja panaszait. A szőrösödést és az egyéb problémákat is magyarázhatja ez a hormonrendszert is érintő betegség. A legjobb választás ilyenkor egy endokrinológus-nőgyógyász, aki segít megfelelő kezelést találni, és így le lehet küzdeni a panaszokat.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 04., 22:11 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 19:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...