norcolut után

Tisztelt Doktor! 22 éves lány vagyok és nőgyógyászomhoz rendszertelen menstruáció miatt mentem el aki készített egy ultrahangot és azt mondta hogy a normálishoz képest pici a méhem (3, 5 cm) . A Norcolutot 5 napig kellett szednem napi 4X1-et. Az utolsó tabletta után 6 nappal meg is jött a menstruációm ami 6 napig tartott (bőséges volt) Mivel babát szeretnék a nőgyógyászom azt javasolta hogy szedjek fogamzásgátlót legalább 3 hónapig. A kérdésem az lenne hogy miért szükséges a fogamzásgátló szedése? A kicsi méh miatt nehezen fogok teherbe esni? (nem szültem még) Válaszát előre is köszönöm! Alexandra

Dr. Törő Bálint válasza méh nagyságbeli eltérése témában

Tisztelt Kérdező!

A méh nagyságában fiatal korban nagy eltérések vannak. A rendszertelen menstruáció arra utal, hogy peteérési zavarokkal kell az Ön esetében számítani. A megérett pete termeli a tüszőhormont és a tüszőből kialakult sárgatest a sárgatest hormonokat. Mind a két hormon hiánya eredményezheti a kis, fejletlen méhet. A nőgyógyásza úgy gondolta, hogy kombinált fogamzásgátló szedése alatt a hormon hatására a méhe megnagyobbodik. Ez valóban előfordulhat, de a peteérési zavaron valószínűleg nem segít.

Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy meddőségi centrumot és ott az erre specializált szakemberek segítségével bizonyára el fogja érni célját, a teherbeesést.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. január 02., 22:01 ;Megválaszolva: 2013. január 04., 10:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...