PCOS lehet?

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alábbi hüvelyi uh lelet mit jelenthet. Ciklusom 14. napján végezték, PCOS gyanú miatt Az uterus afv-ben 82x38x40 az endometrium vastagsága 5mm A bal ovarium 35x22x29mm A jobb ovarium 31x25x27mm MK. ov. állományában számos 4-5 mm-es foll. Most akkor minden rendben? A méhem, méhnyálkahártya vastagsága, a bal és jobb petefészek méreteim, esetleg ezek a foll.-ok utalnak PCO-ra vagy másra? Az az igazság, hogy több fogamzásgátlót kipróbáltam már és mindig jelentkezett vérezgetés a ciklus közepétől sokszor a menstruációig és most szünetet tartok az orvosom javaslatára, már 2. hónapja. Bár most, hogy nem szedek gyógyszert szintén jelentkezik a barnázás de kevesebb. Sajnos az orvosom az ünnepek után tud csak fogadni. Azt mondta minden rendben, talán progesztreon hiány és újabb vizsgálatok kellenek. Ön mit gondol? Köszönöm válaszát és kellemes ünnepeket kívánok!

Dr. Törő Bálint válasza kismedencei UH lelet témában

Tisztelt Kérdező!

Az ultrahang lelet igazolja orvosa gyanuját. Önnek valóban policisticus ovarium szindromája van, melyet a számos ovariumban lévő tüsző igazol.

Ez okozhat vérezgetést és sárgatest hormon hiányt is. Ez megmagyarázza a vérezgetést is.

Gyógykezelésére levélben nem vállalkozhatom, ehhez megfelelő szakorvos szükséges.

Üdvözlettel, Önnek is Kellemes Ünnepeket kíván:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. december 20., 14:50 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 17:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...