Fogamzásgátló elhagyása után

Kedves Doktor úr/nő! Idén júliusban hagytam abba a Belara nevezetű fogamzásgátló gyógyszert 4év folmyamatos szedése után és azóta elég érdekesen ill. zavarosan jön meg a menstruációm, tudom, hogy az első időszakban normális, de az egyik hónapban 20 napra a másik hónapban pedig 40 napra jön meg és az utolsó alkalommal 18 napig tartott és hol erősebb hol gyengébben, mondjuk felvoltam egy kicsit fázva, de előtte is volt ilyen és akkor nem volt semmi ilyesmi gondom.Terhes nem vagyok, mert végeztem teszt és negatív lett, a párommal pedig védkezünk(óvszer) is. A gyógyszert annak idején a rendszertelen mensesem miatt kezdtem el szedni.Remélem tud nekem segíteni....előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a rendszertelen vérzés témában

A fogamzásgátló gyógyszer abbahagyása után, főleg, ha valaki több évig szedte a fogamzágátlót előfordulhat vérzészavar. Ez általában úgy szokott történni, hogy a gyógyszer abbahagyása után akár több hónapig nem jelentkezik vérzés. Vagy egy normális vérzés után ritkább menzeszek jelentkeznek és sokkal enyhébb vérzések. Ez azért van, mert a fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és amikor az ember abbahagyja a szedést, akkor bizonyos esetekben ez a gátlás nehezebben oldódik, és így a vérzés vagy nem következik be, vagy pedig ritkábbá válik. Ez a jelenség nem baj, hiszen nem szükséges miatta orvosi kezelés, és természetesen orvoshoz sem szükséges fordulni, csak ha fél év után sem jön meg a vérzés.

Kérdés: 2012. november 28., 12:30; Megválaszolva: 2012. november 30., 14:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?