A kis szeméremajkak sérülése esetén mennyi idő kell a gyógyuláshoz?

A barátnőmmel való legutóbbi szeretkezéskor az óvszer felhelyezése után kb. 10 perccel elkezdett neki fájni majd arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon intenzíven vérzik. Miután "megvizsgálta" magát azt mondta, hogy a kis szeméremajkaknál egy elég nagy és mély vágás szerű seb van ill. körülötte bekékült. Mivel újjal nem értünk hozzá, így a köröm által okozott sérülést kizárhatjuk, a gumiról pedig nemtudom elképzelni, hogy ilyen komoly sérülést okozhatna. Heti rendszerességgel vagyunk együtt, már jóideje, és ilyen még nem volt, sőt előző partnerekkel sem éltem meg hasonlót ill. vele sem fordult még elő. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatta a sebet, az mennyi idő alatt gyógyul be, és hogy valamilyen krém vagy bármilyen készítmény gyorsíthat-e rajta?

Dr. Törő Bálint válasza szeméremejak sérülése témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt esetben valószínű a szűzhártya maradványa repedt tovább és ez okozta a vérzést.

Ez a seb minden gyógymód nélkül kb. 5 nap alatt beheged.

Remélem válaszom kielégítő volt.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. november 26., 16:38; Megválaszolva: 2012. november 27., 17:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus