teherbeesés esélye?

Tisztelt Doktor úr/nő! Jangee fogamzásgátlót szedek, 9 napja kezdtem a 2. levéllel. Péntek este elkezdtem, majd vasárnap délután 4-5 körül lefeküdtem a barátommal óvszer nélkül, nem bennem ment el. Még 1 kicsit véreztem ekkor, nem múlt el teljesen a menstruációm, még utána is volt 2-3 napig. Aztán másnap (hétfő) az aznapi tabletta bevételénél észrevettem hogy a vasárnapi tabletta még ott van, nagyon megijedtem, elolvastam a betegtájékoztatót, azt írta, hogy vegyem be a vasárnapit is és a hétfőit is, akár egyszerre. Persze nem nyugodtam meg, még most is folyton erre gondolok, hogy lehet teherbe estem, már 2x átéltem ezt a kínzó érzést, hogy mi van, ha terhes vagyok?! Tudni kell, hogy rendszertelen a menstruációm, ezért volt, h 2-3 hónapig nem menstruáltam, ezért is írattam fel fogamzásgátlót, meg persze azért, hogy ne kelljen attól rettegnem, hogy kiszakad az óvszer...1x megtörtént, aznap elszaladtam kórházba és vettem be esemény utáni tablettát. Holnap megyek nőgyógyászhoz, mert miután elmúlt a menstruációm, a barna folyás után elkezdett fájni a hüvelyem, főleg pisilés után. Fehér darabos volt a hüvelyváladék, és a fehér darabokban barna foltok voltak?! Aztán 2-3 nap múlva jelenleg kicsit viszketek, már nem olyan a hüvelyváladék, picit zöldes, és néha még jönnek kisebb fehér darabok. Elnézést, a hosszú szövegért, meg hogy kitértem a kérdéstől, de tudna nekem válaszolni ezekre? Nagyon ideges vagyok. Köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza tehesség lehetősége témában

Az elfelejtett tablettát 12 órán belül pótolta akkor nincs szükség kiegészítő védekezésre.Ha nem, akkor kiegészítő védekezést kell alkalmazni ebben a ciklusban, az előírásnak megfelelően szedni a tablettát.

A hüvelyfájdalom és folyás miatt keressen fel szakorvost gyógyszeres kezelésre van szükség.

Kérdés: 2012. november 25., 11:01; Megválaszolva: 2012. november 26., 20:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus