gyermekvállalás Non Hodgkin Lymphoma után

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2006-ban Non Hodgkin Lymphoma miatt kemoterápiás kezelésen vettem részt, aminek köszönhetően 6 hónap alatt sikerült legyőznöm a betegséget. Tavaly gyógyulttá nyilvánítottak és immár 6 éve élek tünetmentesen. A kérdésem az lenne, hogy mennyiben befolyásolja a gyermekvállalást az, hogy NHL beteg voltam? Okozhat-e fogantatási gondokat? (eddig még nem próbálkoztunk, de amint lediplomázom, szeretnénk babát) Érdemes-e még várni, hogy még több idő teljen el a betegség óta? vagy inkább fiatalon, erőm teljében? Semmiféle gyógyszert nem szedek NHL-re (az utolsó blokk kemoterápia óta) , csak multivitaminokat és fogamzásgátlót (cypromix) . Napi rendszerességgel sportolok és a műtéti hegeken kívül már semmi sem emlékeztet a betegségre. Az elmúlt 6 évben semmilyen komolyabb betegségem nem volt a megfázásokon kívül. Abban reménykedem, hogy nem lesz hatással a babavállalásunkra az, hogy valamikor beteg voltam (nem öröklött, eddig nem fordult még elő rákos megbetegedés a családunkban) . Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: B. A.

Dr. Pétervári László válasza gyermekvállalás lymphoma után témában

Ön gyógyultnak tekintendő.Ennyi ideig tartó panasz és tünetmentesség ezt bizonyítja.

Gyermekvállalás elképzelése szerint bármikor lehetséges.

Kérdés: 2012. november 14., 13:53; Megválaszolva: 2012. november 15., 22:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus