Orgametril miatt borult fel a hormonháztartásom?

Tisztelt Doktor Úr, Polimenorrhoeaval diagnosztizaltak es az orgametril tablettat irtak fel. Orgametril szedes közben jott meg a menstruációm.Szept. 26-án volt az első menstruációs nap, az orvosom szerint azonban okt 16-án kellett elkezdjem a gyógyszer szedeset de okt. 22-én megjött a vérzés. Az orvos azt ajánlotta, hogy ne szedjem tovább a gyógyszert. Majd folytassam ettől a dátumtól számítva a 16 nap után. Azonban még mindig tart a menstruációm, (okt 30) . Az lenne a kérdésem, hogy ezzel teljesen felborult a hormon háztartásom, normalizálodni fog-e a menstruációm és szedjem tovább az orgametrilt? Milyen kezelések vannak a polimenorrhoeara? Köszönöm válaszat, Tisztelettel Anna.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza orgametril témában

A gyógyszert tanácsos szedni a ciklus 15.napjától

10 napon át, a 25. napig. A gyógyszer szedés alatt jelentkező vérezgetés miatt nem kell abbahagyni. Néhány ciklus szükséges /3-6/ha csak hormonális oka van a problémának. Alkalmazható fogamzásgátló szedése is, vagy antiösztrogén készítmény. Egyéb ok esetén annak megszüntetése szükséges.

Szakorvosi vizsgálat tanácsos.

Kérdés: 2012. október 30., 09:04; Megválaszolva: 2012. október 30., 21:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Miért viszketek és csíp folyton?
Jóestét! Olyan problémám van doktor úr,hogy már fél éve ha,nem több ezzel a problémával szenvedek.A tüneteim állandó viszketés csípés ha...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés