Magas TSH szint? Pajzsmirigy alulműködés?

Tisztelt Doktor! 6 hete volt missed ab műtétem, 10 hetesen megállt a babánk szíve, amúgy minden normális volt, méretileg, mindenhogy. A szövettanon nem találtak semmit. Ma kaptam meg a tegnapi vérvételem, megnézték a pajzsmirigyemet is. (háziorvosom, saját kérésemre) A TSH-m 4, 010mE/l lett, a ref.tartomány 0, 400 és 4, 000 között van. FT4 13, 50pmol/l ref tartomány 10, 30-24, 45 közt van. FT3 7, 70pmol/l ref. tartomány 2, 76-6, 45 közt van Nagyon rosszak ezek az értékek?: (Emiatt lehetett a vetélés? Úgy tudom, h terhességhez a tshnak 2 alatt kell lennie. Kétszer sikerült teherbe esnem, viszonylag hamar, először foggátló abbahagyása után 2 hónapra, ő 5 hetesen spontán elment (UHn se petezsák, se semmi nem volt látható, csak a tesztem volt halvány pozitív) , a második rá 2 hónapra, ő pedig 10 hetesen missed ab műtéttel. A mensim 28 naposak, és peteérésem is volt mindig! El vagyok keseredve nagyon: (Decemberben már szerettünk volna újra próbálkozni a babával: (Nagyon rossz értékek ezek, ha újra babát várnék? Milyen orvoshoz forduljak ezzel és mit fog rá adni?

Dr. Pétervári László válasza vetélés és pajzsmirigyprobléma témában

Belgyógyász szakorvoshoz tanácsos fordulni, aki endokrin/hormon/ betegségeket gyógyít.

A vetélés és a pajzsmirigy betegség között összefüggés lehet.

Kellő kivizsgálást követően feltehetőleg gyógyszeres kezelésre lesz szükség.

Kérdés: 2012. október 25., 18:57; Megválaszolva: 2012. október 26., 21:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
menstruáció kimaradás
Kedves Doktor Úr! 44 éves vagyok és 3 hónapja kimarad a menstruációm. Terhességi tesztem negatív lett. Már korábban is volt egy-egy hónap...
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Megfelelő e a 21.napi progeszteron...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja barnázok a menstruáció előtt 1-másfél héttel egészen a menstruáció első napjáig. Emiatt elmentem egy 21.napi...
Mennyi esélyem van?