Belső vérzés?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2008-ban acut has klinikai képével kerültem sürgősségi ambulanciára. Nőgyógyászati konzíliumot követően sürgősséggel műtétet végeztek rajtam, melynek során az alhasamban közepes mennyiségű vért találtak. Vérzésforrásként a bal petefészkem haemorrhagiás cystája igazolódott. Sutura, drainage történt. Mielőtt a sürgősségire kerültem volna az egész hasamban olyan érzés volt, mintha késsel szurkáltak volna. Csak feküdni tudtam, mert ha felkeltem, akkor egyből éreztem a szurkálást. Kb. két napja ismét érzem ezeket a szurkálásokat, nem olyan erősen, mint akkor, de zavaró. Van, hogy le kell ülnöm és fel kell húznom a lábaimat és kb 5 perc pihenés után minden rendben van 10-20 percig, aztán megint kezdődik. Ha ülök, akkor nincs semmi gond. A kérdésem az lenne, hogy ez a fent említett belső vérzés ismét előfordulhat? Mitől lehet a szurkálás? Válaszát előre is köszönöm! Cs.Zsuzsanna

† Dr. Szalóczy Péter válasza hasűri vérzés témában

Kedves Zsuzsanna! A régen tapasztalt és most leírt hasonló tünet mindenképpen sürgős orvosi diagnózist igényel, mögötte sokféle ok lehet, ezek egy része életveszélyessé komolyodhat. Kivizsgálása legfőképpen hasi és hüvelyi ultrahangos vizsgálat eredményétől függő további tennivalót jelenthet. Ne ijedjen meg, lehet egészen banális ok is a háttérbrn, de mindenképpen előbb a komolyakat kell kizárni. kérem, vigye régi zárójelentését és ne késlekedjen.

Megválaszolva: 2012. október 26.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...
Multiplex myoma
Hashimoto és Betadine
NA HPV pozitivitás
LSIL eredmény
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati rákszűrésem eredménye kóros hámelváltozást mutatott, LSIL (enyhe). A rákszűréssel egyidejűleg kértem a HPV vizsgálatot,...