pseudo cysta

Tisztellt doktor úr/hölgy! Szeretném véleményüket kérni előzményem 2010-ben rosszindulatú daganat miatt méh eltávolitásom volt mütét utáni szövettan pozitiv lett nem kaptam semmilyen kezelést.Ezt követően a műtétem után kb 6 hónappal hasfájdalmak jelentkeztek uh vizsgálat petefészek cysta, ct eredmény nyirokcsomóra gyanus lágyrészképlet a vena iliaca interna és externa között. 2012.09.03-án laparoszkópia történt pseudocysta leszivás történt szövettan nem lett levéve.2012.09.25 én erös hasfájdalom miatt ultrahang történt amin a hüvelycsonk felett 73x40mm-s szabálytalan alakú folyadéktartamú képlet látható.2012.10.09-én ultrahang vizsgálat bal andexum vetületében 105x55mm átmérőjű, vélhetőleg önálló fallal nem rendelkező cystikus képlet benne szabálytalan alakú komponensek. A látott kép akár pseudocystának is megfelelhet. {Labor eredmény: Anti-streptolizin O 347 U/mL} Szeretném véleményüket kérni önök szerint mivel volt előzményem szövettan szükséges lenne-e és lehet-e szó újabb rosszindulatúságról, valamint fizikóterápiával megoldható-e a problémám, vagy esteleg más megoldás lenne szükséges 4 gyermekem van szeretnék tisztán látni azért aggódok mivel rosszindulatúság veszélye fenn álhat elözményeim miatt valamint fáj is nagyon laparoszkópia után szövettanra nem lett továbbküldve igy nem tudni, pontosan, hogy mi is ez ha esetleg pseudocystáról van szó azt, hogy lehetne biztosan kideriteni, hogy tényleg az és ez miatt kell aggódnom? Megtiszetlő válaszukat megköszönöm. Köszönettel Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza pseudocysta témában

Pontosan ismerni kellene a szövettani eredményt.

Ennek hiányában csak azt tudom javasolni keressen fel nőgyógyászati szakrendelést, a leírt petefészek képlet miatt további beavatkozás látszik szükségesnek. A pseudocysta is csak szövettani lelettel egyértelmű.

Kérdés: 2012. október 20., 16:14; Megválaszolva: 2012. október 23., 21:21
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?