Szex utáni vérzés

Jó napot kívánok. Normális-e hogy szex után vérzés lépjen fel? Ami már 3-napja tart, nem nagy mennyiségben éjszaka egyáltalán nem csak nappal. Szex közben éles fájdalmat éreztem. Rákszűrésen most voltam és jó lett az eredményem.

Dr. Szalóczy Péter válasza közösülés utáni vérzés témában

Kedves Kérdező! Jó rákszűrés eredmény mellett is lehet vérzékeny hám a méhszájon, amit népiesen, de helytlenül mégszájsebnek neveznek. Nem seb ez, mert hám borítja, csak nem odavaló, hanem a nyakcsatornából kitelepedett köbös mirigyhám a laphám helyett.Ez védő feladatot nem tud ellátni, nem ellenálló, mint a laphám. Dörzsölődésre vérezgethet. De elégtelen horminszinttől kialakuló törékenyebb méhnyálkahártya is leválhat szigetszerűen és jelenthet vérezgetést. Ez inkább a ciklus második felébenjellemző. A pont középidőben mutatkozó vérezgetés megint más okból van. Ha ezek ismételten jeletkeznek, egy ultrahangos néréssel kiegészített nőgyőgyászati vizsgálatot javasolok a tünet tisztázására.

Kérdés: 2012. október 18., 12:41; Megválaszolva: 2012. október 19., 11:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama