Tüszőrepedés nyomon követése, gyermeket szeretnék

Kedves Webdoktor! Igaz, h.van 2 gyermekem, de ez a téma még most is foglalkoztat.Főleg mivel szeretnénk egy 3.-at is. Az első gyermekem teherbeesése előtt clostybegitet szedtem és az orvos nyomon követte a tüszőérésemet, majd repesztő szúrit kaptam. A második gyermekem teljesen spontán összejött, azonnal, h.elhatároztuk, h.jöhet. Most szeretnénk a 3.at. A menstruációm mindig szabálytalan volt, amióta megjött.Volt, h.2 hetet késet, volt, h.1 hónap kimaradt.De amikor a 2.gyermekem 1, 5 éves lett visszatért a mensesem és eléggé szabályos lett.Ha nem is 28 napos, de 32-33 napra beállt. Azt is tudom, h.mikor van a tüszőérésem, a hüvelyváladékomból és a hasfeszülésből. Az lenne az egyik kérdésem, hogy amikor érzem azt az erős fájdalmat az egyik oldalon, még az oldalam is fáj bele és ez kb.10-15 percig tart, akkor reped meg a tüsző? Még egy kérdésem lenne.Volt egy hónap mikor a középidőben szintén feszült a hasam, de inkább fájt, teljesen más jellegű volt, mint amilyen szokott lenni és elmaradt ez az éles rövid fájdalom.Viszont ekkor nagyon sokat pisilnem és szurkált is lent a hasamban a méhem körül.Lehet, h.itt elmaradt a repedés? A menstruációm megjött 2 hét múlva.Ez lehetett inkább felfázás miatt? Ha nem reped meg a tüsző akkor is megjön a vérzés? Köszönöm türelmét és a válaszát.Jutka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza tüszőérés témában

Kedves Jutka! Ha nem reped meg a tüsző, vérzés előbb utóbb akkor is megjön, nem pontosan, mert hiányzik a repedt tüsző tokjából kialakuló sárgatest és annak hormontermelése. Használja ki az önnél jelentkező ovulációs fájdalmat a pontosabb megtermékenyülésre. Kétszer kihordott terhes korszaka a legjobb edzés a helyesen működő hormonrendhez és újabb megtermékenyüléshez. Hólyagpanasza akkor egybeeshetett a középidővel, nincs ma már jelentősége. Nosza, kezdődjön a babagyártás!

Kérdés: 2012. október 18., 11:50; Megválaszolva: 2012. október 19., 11:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tüsző repi
Szeretném megkérdezni, hogy van e jelentősége hogy a mai napon vállba kaptam a tüszőrepesztő (Ovitrelle) injekciót nem pedig hasba. Miután...
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka