hormonzavar - peteérés hiánya

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap felkerestem egy nőgyógyászt hajhullás problémával. 7 év után 1 éve hagytam abba a fog.gátlót, azóta 24-35 napra mindig megjön (kivétel az előző ciklusom - 44 nap -) . Készült hasi uh, ott minden rendben volt, valamint vettek vért (a cilus 10. napján) . Sajnos a kezelőorvosom jelenleg szabadságon van, így egy másik orvos nézte meg, aki azt mondta, hogy nem mond semmit, mert nem ő a kezelőorvosom, de elküldött ismét uh-ra, hogy megnézzük, van a peteérésem (ciklus 13. napján) , de nem volt. Annyit mondott, hogy a hormonszintemmel baj van, így nem is lehet pé-m, de hogy mi az, nem mondta, mert "nem ő a kezelőorvosom." Így én most itt maradtam kételyek között és pánikban, mivel jövőre már szeretnék áldott állapotba kerülni. Elküldeném a vérvétel eredményét, kérem mondja el róla a véleményét. Tudom, hogy látatlanban, meg egy véreredmény alapján nem lehet pontos diagnózist felállítani, de kétségbe vagyok esve és nem tudom, hogy merre tovább, meg hogy tényleg annyira nagy lenne a baj? Ilyen eredmények mellett van esélyem a teherbe esésre? Szóval az eredmények (nem tüntetem fel mindet, mert teljes vérképet csináltak, csak a - szerintem - lényegeset, bár nem tudom, hogy pontosan mi mit jelent: MPV: 8, 09 fl ref.tart: 6-13 PROL: 31, 09 ng/ml ref.tart: 5, 18-26, 53 (ez meg van csillagozva) FERR: 59, 3 ng/ml ref.tart: 20-250 LH: 10, 6 mlU/ml Follikuláris fázis: 2, 4-6, 6; ovulációs fázis: 9, 1-74, 2; luteális fázis: 0, 9-9, 3 FSH: 7, 7 mlU/ml; folluk. fázis: 3, 0-8, 1; ovu.fázis: 2, 6-16, 7; lut. fázis: 1, 4-5, 5 PGN 1, 2 nmol/l; folluk f: 0, 3-0, 95; lut. fázis: 4, 6-50, 6; posztmenopauza: 0, 3-0, 6 INS: 8, 4 uU/ml ref.tart: 2, 6-17 ESTR: 36, 0 pg/ml folluk fázis: 21-251; ovu fázis: 38-649; lut. fázis: 21-312 TTE: 3, 23 nmol/l ref.tart: 0, 45-3, 75 TSH: 4, 67 ulU/ml ref.tart: 0, 35-4, 94 Ön mit gondol ezek alapján? És miért nincs peteérésem? Ön szerint ajánlatos barátcserje kapszulát szednem? Várom megtisztelő válaszát, mert szörnyű ilyen kétségekben lenni! Köszönöm! Ditta

Dr. Pétervári László válasza peteérés témában

pé=peteérés

Ha a ciklus 21-23.napján lett végezve a hormonvizsgálat, akkor a leírt hormonvizsgálat alapján az nincs, ez okozza a vérzési rendellenességet.Ez gyógyszeres kezeléssel rendezhető.

A hajhullás miatt több vizsgálatra van szükség, ezek közül fontos az úgynevezett góc kutatás.

Emiatt is keressen fel szakorvost!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. október 16., 09:38; Megválaszolva: 2012. október 18., 00:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Peteérés?
Tisztelt DR! Lányom 4 évig szedett fogg. tbl-át, amit egy éve abbahagyott! Utána hónapokig nem menstruált, majd gyógyszerrel / Norc./ megjött....
hormonvizsgálatok eredményének...
Tisztelt Nőgyógyász! Szeretném a segítségét kérni a 2 hormonvizsgálati eredményem értékelésében. 25 éves vagyok. Menstruációm elég erős...
Peteérés követése
Tisztelt Doktor Úr! Most hagytam abba a fogamzásgátlót (Nuvaring) . Elkezdtem hőmérőzni és vettem ovulációs tesztet is. A hőgörbe és a teszt...
Peteérés
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e az hogy van peteérés de a tüsző csak rá egy hét múlva reped meg?...
Peteérés hiánya. Ajánlott...
Kedves Doktor Úr/Nő! Rendszertelen havi ciklus miatt vérvétel történt nem rég. Az eredmények azt mutatták, hogy nincs peteérésem. Mivel nem...