Mi az Ön véleménye myoma uteri diagnózissal kapcsolatban?

Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben írtam Önnek nőgyógyászati problémámat illetően! Megtörtént a CT vizsgálat a CA125 véreredményre még várnom kell! A CT a következő: Az uterus átmérője 42x48x91mm Az uterus corpusa mentén bal oldalon a kontúrból előredomborodva 31x36x46mm átmérőjű jól körülhatárolható subserous myoma göb ábrázolódik.Jobb oldalon az adnexumban 36x40x46mm átmérőjű vaskos falú, cysticus képlet elváltozás látható, bennékének denzitása emelkedett fehérje tartalmú folyadéknak felel meg! Az uterus mögött középvonalban és bal oldalon 36x39x41 mm átmérőjű inhomogén denzitású jól körülhatárolható elváltozás figyelhető meg. A laesio legnagyobb részében zsírdenzitású a "dermoid domb" a bal oldalfal mentén ábrázolódik mely 14x15 mm átmérőjű és a lágyrész denzintású componens melett pár mm-es meszesedést is tartalmaz. A kismedencében jelzett mennyiségű szabad folyadék van. Vélemény: -myoma uteri cysta ovarii (endometrioma) cysta ovari (dermoid cysta) Tumor ovarii Kérném az Ön véleményét (megbízom az orvosomban viszont szeretnék más szakember véleményét is kikérni! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Gulyás Zsoltné 24 éves nem szült nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza kismedencei CT témában

Kedves Kérdező! A pontos leletből bárki csak arra következtethet, hogy a helyzet műtétre szorul. A leírt képletek jóindulatú elváltozások, a rosszindulatúság nem az ön korának jellmzője. Végső megnyugvását a szövettan adja majd. A tennivaló mikéntjét, ha lehet, kora miatt a szakma maximális konzervativizmussal oldja meg. Hogy ez hogy érinti majdani anyaság óhaját, ez is több mindentől függ, de mindenléppen fő szempont, ha lehet.Ne féljen, mielőbb essen túl a tennivalókon.

Kérdés: 2012. október 13., 11:34; Megválaszolva: 2012. október 15., 10:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...