Mennyi esélye an a méhnyálka ráknak, nálam?

2012juni 15-én volt meg utoljára, pozitívat teszteltem de sajnos augusztus 6-án befejező műtétre került sor vetélés miatt.Szeptember 10-én meg jött de csak minden nap 1 csepp barna ez tartott tíz napig. Majd szeptember 26-án ismét elkezdtem vérezni 3 napig átlátszó véres lé utána pedig erős, darabos menzesz egészen okt 8-ig mivel be mentem kórházba és csináltak 1 eü küretet. A hüvely uh azt mondták hogy meg van vastagodva a nyálkahártya nem tud leválni ill tisztulni +találtak 1 cisztikus valamit amiben folyadékot nem látni.3 hét a szövet tan eredménye, a doktor nőtől kérdeztem hogy daganatom van e ö azt mondta hogy szerinte hormonális de a szövet tanból tudunk biztosat.Nagyon aggódom mert van 1 két és fél éves kislányom.Egyfolytában arra gondolok hogy esetleg rákos vagyok olvastam hogy a méhnyálka rák elég alattomos, nehezen felismerhető, sima rákszűrésél nem is észre vehető, és hogy ennek a fajta ráknak sokféle áttétje lehet agyban tüdőben, stb.tudom hogy meg kell várni az eredményt. De nagyon aggódom, másra sem tudok gondolni.Nekem szabályos 25 napos ciklusaim voltak 4-5 napig tartó mensivel, sosem volt nőgyógyászati gondom, a családban nem fordult elő gyógyászattal kapcsolatosan rák. Nem voltak a legutóbbi mensinél görcseim csak nagyon sok és nagy daraibb vérrög távozott. Nagyon szépen kérem mondja el hogy mi történik most velem, tudom csak a leírtak alapján nem lehet teljes diagnózist felállítani, de ha még is rák akkor mennyi az esély hogy ezt túl élem? Tudom sok butaságot is kérdezek de nagyon aggódom. előre is köszönöm kimerítő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méhnyálkahártya elváltozása témában

Kedves Kérdező! Nem tudom csacska információi honnan származnak a méhtest rákról, mely még ha lenne is, menopauza utáni, vagy akörüli kor betegsége. A méhnyálkahártya ha túl sok tüszőhormon serkentést kap, túlburjánzik, megvastagszik, ultrahangos képen jól mérhető 10-12 milliméter vastag is lehet. Ebből, éltesebb korban lehet bizonyos nm nagy százlékban rosszindulató méhtest rák. De információival ellentétben ez egy relatíve békés, lassan terjedő, erős izomszervbe, a méhbe zártan helyben maradó, áttétet sohasm adó rákféleség, mely ha van, hosszabb távon rendetlen vérzéssel mindíg időben felfedhető. De önnél majdnem biztosra veszem, hogy a terhesség kiatkarításánál maradt vissza vastag terhességi, deciduának nevezett nyálkahártya, ami a megvastagodást és utóvérzést adja. Kérem, nyugodjon a szövettanig meg!

Kérdés: 2012. október 10., 13:52; Megválaszolva: 2012. október 11., 14:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés
Méh süllyedés