keneteredmény

Tisztelt Dr Úr/Nő! Kenet eredményem a következő: gardnerella, Reaktiv és reperatív jelek, gyulladt portio, parakeratosis, metaplasia. Írt az orvos 10 db-os kupot. A párommal kisbabát szeretnénk, ez a gyulladás befolyásolhatja fogantatást? Lehet hogy emiatt nem lettem eddig terhes? Várom válaszát! Üdvözlettel: N91

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászati kenet témában

Kedves Kérdező! A gardnerella gyakori, jelentéktelen hüvelyi kórokozó, legtöbbször tünetmentesen. A felírt kúpok helyre hozzák, de ártanak a kívánatos hüvelyi tejsav baktériunoknak, ezeket utána érdemes a recept nélkül is kapható valamelyik probiotikum kúppal helyre hozni. Olvassa el a használati utasítást. z egészséges hüvelyállapot a tegerbeesést is segíti. A leírt lelet csak azt jelenti, hogy a méhszáján régebb óta van egy olyan terület, népiesen de helytelenül elnevezve: méhszájseb, mely itt-ott gyógyulni próbál spontán, és ilyen sejtek is vannak a kenetben. Az említett probiotikumok hosszútávú, heti 2x-i hasznlata ezt is lassan helyrehozná. Már törödést nem jelentenek. Mielőbbi teherbeesést kívánok.

Kérdés: 2012. október 09., 19:39; Megválaszolva: 2012. október 11., 13:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció időtartama
Hüvelykúp után nemi élet
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő, 5 hónapja próbálkozunk a babával, de sajnos nem akar összejönni. Én 35 éves vagyok, nem voltam még terhes. A menstruációm...
Daganatos vagyok?!
Előzmény: 8 éve, hogy a menstruációm elmaradt, évente kontrollra jártam. Ez év januárjában nem nagy mennyiségű, de vérzés jelentkezett....
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....