Bartholin mirigy ciszta, terhesség?

Évek óta bartholin mirigy cisztám van, ami különösebb fájdalommal, kellemetlenséggel nem jár számomra. A mérete változó, vélhetően néha-néha kiürül a felhalmozódott váladék. Most derült ki, hogy terhes vagyok (orvosnál még nem voltam) , ezért előzetesen az Önök véleményét szeretném tudni arról. hogy káros lehet-e a magzatra ez a ciszta? Célszerű lenne-e eltávolítani, vagy ha nincsenek panaszok, nem befolyásolja a terhesség kimenetelét, a baba egészségét? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Barholin mirigy cysta és terhesség témában

Kedves Kérdező! A Barthollin mirigy elzáródása és cisztája kár hogy eddig nem került egyszerű megoldást jelentő műtétre. Így évek óta akér, nyugalmi mivoltában ha nem kellemetlen ülésnél, járásnál, ártalmatlan, a magzatra is, de ha bármikor belobban, gyulladt, genny tartalmú igen fájó úgynevezett abszcesszussá gerjed, kényszeráen meg kell nyitni műtéttel,, új szájadékot varrva. Ezt jobb lett volna, ha nagy eddig megcsináltani. Ha kicsi, reméljük nem lesz gyulladt. Semmiképpen ne befolyásolja terhessége megtartásában.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 08:43; Megválaszolva: 2012. október 01., 19:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés
Méh süllyedés