Hüvelyi fertőzés/Chlamydia/Candida?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért írok Önnek, mert egy számomra eléggé kellemetlen problémával küzdök hosszabb ideje. Az elmúlt 1 év alatt többször volt gombás fertőzésre utaló jelem (azelőtt is előfordult már évi 1-2 alkalmi rendszerességgel) , amire az orvos a szokásos kezelési módokat javasolta, il..egy idő után már házilag kezeltem Canestennel, Betadine kúppal és egyéb recept nélkül kapható készítményekkel. Tünetileg és átmenetileg mindig elmúlt a probléma de utána rendszeresen újra jelentkezett a tünetegyüttes: száraz, gyulladt külső nemiszervek és hüvely, fehéres folyás, (esetleg fájdalmas közösülés ) képében. Néha a hüvelyen belül egy pont igen érzékennyé válik mintha ki lenne dörzsölve, vagy egy seb lenne ott. Mivel idén a tünetek szinte 2-3 heti rendszerességgel jelentkeznek sem az orvosi sem a homeopátiás szerek (grapefruit-kivonat, candida elleni készítmények, teafaolaj stb.) nem segítenek elmulasztani szeretnék a végére járni, hogy mi lehet ez. Szexuális partnerem állandó, néha nála is gyulladt a makk körül és ő is szokott szárazságra panaszkodni, de orvosnál még nem járt a tünettel. Marvelon fogamzásgátlót szedek 5 éve nem tudom ennek van-e jelentősége a tünetegyüttesnél. Ami mostanra ijesztővé vált, hogy néhány napja minden előzmény nélkül a szexuális aktus után vérzésre utaló jeleket találtunk, ami azóta néha wc-zésnél is észrevehető, de a menstruációs vérhez képest nagyon csekély mennyiségű és a színe sem olyan élénk. De egyre jobban aggaszt a dolog, sajnos jelenleg nincs anyagi lehetőségem magánorvosi rendelésre menni, de úgy érzem a szakorvosi rendelőben nem kezeltek kellő komolysággal vagy figyelemmel ezért fordultam ide. Mivel a probléma kezd a szexuális és a magánéletemre is rossz hatással lenni, ezért szeretnék mielőbb kiutat találni belőle. Várom és nagyon köszönöm válaszát a mielőbbi javulás reményében.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! Leírása tipikusan rosszl kezelt gombás fertőzésre jellemző! Három ponton elégtelen, ami történt eddig! Minden fetőzés a hövelyb en úgynevezett adok-kapok ping-pong hatás miatt csak akkor eredményes, ha egyidejűleg a partner is kezekésbe kerül. Csak tartós és hatásos gyógyszerelés segít ilyen régi fertőzésen. Bármilyen gyógyszer kiirtja a hüvely védő tejsavbaktériumait is, é ha nem állítjuk azonnal vissza az optimásis hüvelyi légkört velük, a védtelen hüvely sz első kóbor kórokozótól újra fertőződik. Bajban ott vagyok, hogy az ajánlott menegtrend gyógyszereit ki fogja felírni, mert a kintről diktálást a kollégák rossz néven veszik. Tehát: Irasson fel 3 Diflucan, vagy Mykosist-Gyno kapszulát szájon át bevenni, ebből egy hét szünettel kettő a magáé, egy a partneré. Irasson fel CNS 10 darab hüvelykúpot, nem vérző napokon helyezze fel magasra. Legalább kérszer a tíz alkalomból felhelyezés után 2 órával igenis legyenek együtt, ez a legteljesebb bekenése egyidejűleg a partnernek. A tíz kúp utám hozza helyre az elrontott hüvelyi légkört a tejsav baktériumoknak recept nélkül kapható hüvelyi probiotikum kúppal, vagy kapszulával, olvassa el a mellékelt utasítást. Ez után nem lesz problémája. Hosszú távra kétszer hetetnte tejsavas oldattal öblitsen, vagy helyezzen fel probiotikumot.

Kérdés: 2012. szeptember 22., 22:17; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 22:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelygyulladás
bakteriális fertőzés
Tisztelt Főorvos Úr! Jelenlegi panaszom a hüvelyi égés,viszketés, enyhe alhasi fájdalommal.Folyás nincs. Enyhe vizelet inkontinenciám van. Lehet...
Fájdalmas hüvelybemenet
Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz,hogy a hüvelybemenet duzzadt, fájdalmas sokszor kényelmetlen ülni is a...
Folyás és egyéb kellemetlenségek
Tisztelt Doktor úr! Kellemetlen és kapcsolatunkat is befolyásoló dolgog miatt szeretnék írni. Párom (hölgy) folyással és egyébb kellemetlen...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktor úr! Többször rosszullétek jöttek rám miután rájöttem mi okozza a rosszulléteimet. Egy 1 hónapos tampont távolítottam el a...