Hüvelyszűkület

Tisztelt Doktor úr/nő! Mostani problémámmal már voltam orvosnál, de sajnos Ő nem tudja a választ, illetve a gyógymódot. 45 éves vagyok, havonta, két havonta élnénk házas életet a férjemmel, de annyira összeszűkül a hüvelyem, hogy ez lehetetlenné válik. Még egy ujja sem fér be. A nyálkahártya is kireped, vérzik és roppant fájdalmas. Ilyenkor elmegyek az orvoshoz, Ő kitágítja, és ezt csináljuk minden második hónapban. Nagyon kellemetlen ez nekem, és már kétségbe vagyok esve. Ön esetleg találkozott már ilyennel? Kérem, segítsen! Nagyon várom válaszát. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyszűkület témában

A feladatában nem használt hüvely idősebb korban valóban beszűkülhet. A megoldás több síkú. Minden együttlét előtt kenjen babnyi szilikon tartalmú, erre a célagyártott sikosító krémet / Demnolin gél/ a bejáratba, ettől abszolút csúszóssá válik a bejérat és kellemetlenség mentessé a bevezetés. Másrészt a lehet, ne ilyen ritkán jusson hozzá az együttlétekhez, végül a mehanikus tágításra, ha egyáltalán a gél mellé még szükség van, saját két ujjával és némi gyakorlattal rövid idő alatt maga is megteheti. A külső hám erősítésére jó még az Ovestin krém hetente kétszer bedözsölve a bejáratba és két ujjpercnyi mélyen a hüvelybe is. Ne adja fel!

Kérdés: 2012. augusztus 27., 10:41; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 16:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gardnerella vaginalis kezelése
Hormonok - akne
Hámsejtrendellenességek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Rendszeresen enyhe mellfájdalmat érzékelek. Csak a bal mellemben, amelyik nagyobb is (mindig valamivel nagyobb volt, és...
Gyerektervezés, hormonkérdés
Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565...